Gençlerbirliği Yaz Futbol Okulu Tatvan'da Açıldı

Ankara Gençlerbirliği Spor Kulübü'nün dar gelirli çocuklara yönelik başlattığı yaz futbol spor okulu, Tatvan Kaymakamlığının desteğiyle ilçede başlatıldı.

Tatvan Şehir Stadında açılan futbol okulunda 3 aylık eğitime tabi tutulacak çocuklar arasından belirlenecek yetenekli sporcuların Ankara'da yapılacak olan alt yapı seçmelerine katılacakları bildirildi.

Uzman antrenörlerce verilen eğitimleri izleyen Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, sporcularla sohbet ederek, antrenörlerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Amaçlarının Tatvan'da her çocuğa en az bir dalda lisans kazandırmak olduğunu belirten Erkan, kaymakamlık olarak destekledikleri futbol okuluna 170 öğrencinin katıldığını dile getirdi.
Eğitimlerin yaz tatili boyunca devam edeceğini ve başarılı sporcuların daha ileri düzeyde seçmelere tabi tutulacağını kaydeden Erkan, şöyle konuştu:
"Çocukları kötü alışkanlıklardan korumak amacıyla spora yönlendiriyoruz. Böylece çocuklarımız hem spor yapıyor hem de ilgi duyduğu alanda lisans sahibi oluyor. Gerek ilçenin konumu gerekse rakımı bakımından çok sayıda yetenekli sporcumuz var. Açılan bu tür yaz okulları ve kurslarla gençlerimiz kötü alışkanlıklardan uzak kalıyor ve yeteneklerini geliştirerek kendini kanıtlama fırsatı buluyor. Spora ve sporcuya destek vermeye devam edeceğiz. En büyük projelerimiz ilçemizde lisanssız çocuğun kalmaması."
Ankara Gençlerbirliği Spor Kulübü Tatvan Yaz Futbol Okulu Koordinatörü Vedat Çoban ise eğitimlerin 3 ay süreceğini ve yetenekli sporcuların Gençlerbirliği Spor Kulübü'nün alt yapı seçmelerine katılmaya hak kazanacağını söyledi.

Kaynak: AA