Expo Tema Uzmanı Bueno, Antalya'da

Dünyanın birçok ülkesinde düzenlenmiş EXPO'larda tema ve alt temalar üzerine çalışmalar yapan İspanyol Carmen Bueno, Antalya'ya geldi.

Teması "çiçek ve çocuk", sloganı ise "Gelecek nesiller için yeşil bir dünya" olan EXPO 2016 Antalya'nın belirlenen temaya uygun olarak dizayn edilmesine katkı koymak amacıyla Antalya'ya gelen İspanyol Carmen Bueno, EXPO 2016 alanında incelemelerde bulundu.
Lizbon, Seville, Zaragoza ve Şangay'da konsept belirleyici ve küratör olarak görev alan Carmen Bueno, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay başkanlığında düzenlenen toplantıya katılarak, alanda temaya uygun yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
EXPO 2016 Antalya'nın geldiği nokta hakkında bilgi veren Genel Sekreter Selami Gülay, şöyle konuştu:
"Sizin EXPO'lar hakkındaki tecrübelerinizden faydalanmak amacıyla bu toplantıyı düzenledik. 100 ülkenin katılımı gibi çok ciddi bir hedefimiz var. Tema ve alt temaların alana yansıtılması konusunda koyacağınız katkı bizim için çok önemli. Türkiye'deki ilk EXPO'nun başarılı şekilde gerçekleşmesi için katkınızı bekliyoruz."
Türkiye'nin EXPO düzenlemek için çok uygun bir ülke olduğuna değinen Carmen Bueno, EXPO 2016 Antalya'nın son olmayacağına inandığını dile getirdi. EXPO 2016 Antalya'ya katkı koymaktan mutluluk duyacağını belirten Bueno, "Daha detaylı bilgilere ihtiyacım var. Bu bilgiler ve temaya uygun yapılan çalışmalar konusunda daha detaylı bilgi verirseniz, hangi alanlarda ortak çalışabileceğimiz konusunda sizlere bir rapor sunabilirim" diye konuştu.

Kaynak: AA