Satrancın Kalbi Konya'da Atıyor

Türkiye Satranç Federasyonu'nun Konya'da düzenlediği "Türkiye Satranç 1. Ligi" müsabakaları ve "Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası" açılış hamlesiyle başladı.

Federasyon Başkanvekili Yusuf Doğruer, Rixos Otel'de düzenlenen şampiyonanın açılışında, müsabakaların başlangıç hamlelerinin yapıldığını söyledi.

Türkiye Satranç 1. Ligi'nin bu sezon başladığına dikkati çeken Doğruer, bu organizasyona 23 takımın katıldığını bildirdi.
Doğruer, Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası'nda ise 38 ilden 49 kulübün yarıştığını belirterek, "Bu şampiyonada yaklaşık 700 sporcumuz mücadele etmektedir. Türkiye'deki satranç camiasını Konya'da buluşturduk" dedi.

Organizasyonlar sonucunda Kulüpler Şampiyonası'ndan 6 takımın Türkiye Satranç 1. Ligi'ne yükseleceğini ifade eden Doğruer, "Türkiye Satranç 1. Ligi'nden 3 takım ise Türkiye İş Bankası Süper Ligi'ne katılmaya hak kazanmış olacak. Büyük bir satranç şenliği Konya'da düzenleniyor. Türkiye'deki satranç ustaları burada birbiri ile yarışıyor" ifadelerini kullandı.
Müsabakalar 29 Haziran'a kadar sürecek.

Kaynak: AA