İspanya 3 - 0 Avustralya

B Grubu'ndaki prestij mücadelesinde, grupta puanları bulunmayan İspanya ile Avustralya karşılaştı. Son şampiyon İspanya, rakibini David Villa, Fernando Torres ve Juan Mata'nın golleriyle 3-0 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle veda etti

Turnuvanın büyük hayal kırıklığını yaşatan son Dünya Şampiyonu İspanya, Brezilya'ya, tarihlerinde ilk kez rakip olduğu Avustralya galibiyetiyle veda etti.

Ağır Hollanda ve Şili mağlubiyetleriyle turnuvaya havlu atan 'Boğalarda' teknik direktör Vicente Del Bosque, Avustralya karşısına alternatif ilk 11'iyle başladı.

VİLLA GOLLE VEDA ETTİ
2014 Dünya Kupası'yla birlikte Milli Takım kariyerini bırakacağını açıklayan David Villa, ilk 11'de başladığı karşılaşmanın 36. dakikasında attığı klas topuk golüyle İspanyollar'ı 1-0 öne geçirdi. Dünya Kupası tarihinde oynadığı 12 maçta da dokuz gol kaydeden 32 yaşındaki yıldız, 57. dakikada yerini Juan Mata'ya bıraktıktan sonra gözyaşlarına engel olamadı.

TORRES ŞANSSIZLIĞINI KIRDI
Formsuzluğuyla eleştiri oklarının hedefinde olan Fernando Torres, 69. dakikada attığı golle farkı 2'ye çıkaran isim oldu. İniesta'nın derin pasını iyi kontrol eden Fernando Torres kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlarla buluşturdu: 2-0.

SKORU MATA BELİRLEDİ
Karşılaşmanın skorunu Juan Mata belirledi. 82. dakikada topu güzel kontrol ettikten sonra sol ayağının içi ile kaleci Matthew Ryan'ın bacaklarının arasından topu ağlarla buluşturan Mata maçın skorunu belirledi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca İspanya, Avustralya'yı 3-0 mağlup etti.