Bergama’nın Altın Çocukları

Dostluk ve kardeşliğin sporda buluştuğu 14. Kardeş Şehir Olimpiyatları’nda erkeklerde Bergama Belediyespor futbol, basketbol ve tekvando kategorilerinde altın madalyanın sahibi oldu.


Erkekler basketbol kategorisinde ikinciliği İtalya’nın Alba takımı elde ederken, Fransa’nın Pontoise takımı ise üçüncü oldu. Basketbol bayan kategoride Bergama derece yakalayamazken, Hollanda’dan SittardGeleen1., Fransa’dan Pontoise 2., İskoçya’nın Glenrothers takımı 3. oldu.

Futbolda bayanlarda derece yakalayamayan Bergama, erkeklerde 14 puanla Bergama Belediyespor birinci oldu. Erkeklerde Avusturya’nın Krems takımı ikinci, Almanya’nın Böblingen takımı da üçüncülüğü elde etti. Voleybolda iki kupa birden kazanan Bergama Belediyespor’da kızlar ikinci olurken, birinciliği İtalya’nın Alba takımı birinci oldu. Avusturya’nın Krems takımı ise üçüncülüğü elde etti. Erkekler voleybolda ise Bergama Belediyespor üçüncü olurken, İtalya’nın Alba takımı birinci, Avustur’yanınKrems takımı ise ikinciliği elde etti.

Tenis branşında Bergama derece yakalayamazken, tek bayanlarda İtalya’dan Alba 1., Hollanda’dan SittardGeleen 2., İskoçya’dan Gleenrothers 3. oldu. Tek erkeklerde ise ilk 2’yi Avusturya’dan Krems elde ederken, Almanya’dan Böblingen 3. sırada yer aldı. Çift bayanlarda Almanya’dan Böblingen birinci olurken, İskoçya’dan Glenrothers ikinci, Avusturya’nın Krems takımı ise üçüncü oldu. Çift erkeklerde Almanya’dan Böblingen birinci, İtalya’dan Alba ikinci, Avusturya’dan Krems ise üçüncülüğü elde etti.

Kaynak: İHA