Gençler Avrupa Güreş Şampiyonası Sona Erdi

Polonya'nın Katoviçe şehrinde düzenlenen Gençler Avrupa Güreş Şampiyonası sona erdi. Türkiye, şampiyonada 2 altın, 2 gümüş ve 8 bronz olmak üzere 12 madalya topladı.

Şampiyonanın ilk iki gününde mindere çıkan ve takım halinde Avrupa üçüncüsü olan Genç Kadınlar Güreş Milli Takımı 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı. Finale kadar bütün rakiplerini tek tek dize getiren başarılı sporcu Buse Tosun Avrupa Şampiyonu olurken, Evin Demirhan gümüş madalya, Gamze Durukan ile Bediha Gün ise bronz madalya elde etti.
Avrupa Şampiyonası'nda serbest stilde takım halinde şampiyonu olan millilerden Barış Kara altın madalyayı boynuna takarken, Yunus Emre Dede gümüş madalya aldı. Emre Demircan, Murat Ertürk, Yusuf Can Zeybek ve Fatih Erdin ise Avrupa üçüncüsü oldu.
Doğuş Ayazcı ve Furkan Bayrak ise grekoromen stilde bronz madalya kazandı.
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Avrupa Şampiyonası'nı 12 madalya ile tamamlayan Genç Milli Takımları tebrik ederek ağustos ayında Hırvatistan'da gerçekleştirilecek dünya şampiyonası öncesinde tüm sporculara başarılar diledi.

Kaynak: AA