Hedefi, Avrupa Şampiyonluğu Unvanını Geri Almak

Avrupa Dağ Koşusu şampiyonalarında 6 kez üst üste altın madalya kazanarak rekor kıran Ahmet Arslan, geçen yıl kesintiye uğrayan şampiyonluk serüvenini devam ettirmeyi hedefliyor.

Palandöken Dağı'nda kampa giren Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonası'na hazırlandığını ve kentte yoğun bir kamp süreci geçirdiğini söyledi.

Hedefinin 13. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak olduğunu ifade eden Arslan, şampiyonanın 12 Temmuz'da Fransa'da yapılacağını belirtti.

"Daha önce 8 kez Avrupa Şampiyonası'na katıldım. 6 şampiyonluk, bir üçüncülük elde ettim. İlk yarıştığım yıl 25. olarak yarışı bitirmiştim. Geçen yıl yarışmada bazı sorunlar yaşadım ve yarışmada üçüncü sırayı elde edebilmiştim" diyen Arslan, şunları kaydetti:
"Bu yıl her şey yolunda gidiyor, antrenman performansım geçen yıllara göre çok daha iyi. Bu yıl yedinci kez şampiyon olup, geçen yıl kaybettiğim unvanı geri almak istiyorum. Geçen yıla kadar üst üste 6 kez Avrupa şampiyonu olmuştum. Avrupa'da bu bir ilk. Hatta iki kez üst üste şampiyon olan sporcu yoktu, ben bunu 6 kez gerçekleştirdim. Geçen yıl bu seri kesintiye uğradı. Bu beni biraz üzdü ama bu yıl tekrardan birinci olarak şampiyonluk sayımı artırmak istiyorum."
- "Türkiye şampiyonası bir prova olacak"
Haftada 140-160 kilometre arasında koştuğunu ifade eden Arslan, "Buradaki antrenmanlar daha çok teknik antrenmanlar olduğu için mesafe çok da önemli değil. Hazırlık sürecinde yine de fazla kilometre katediyorum. Performansımı yarışa kadar en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyorum. Bunun için daha çok form antrenmanları yaparak, yarışa hazırlanıyorum" şeklinde konuştu.

Arslan, Palandöken'de zaman zaman 3 bin metreye kadar tırmandığını anlatarak, bu yükseklikte çalışmasının birçok avantajı olduğunu, oksijen yoğunluğunun düşük olduğunu ve bu sayede daha alt rakımlarda çok rahat koştuğunu söyledi.

Antalya'nın Akseki ilçesinde yarın düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'nda koşacağını vurgulayan Arslan, "Bu yarış benim Avrupa Şampiyonası'nın bir provası olacak. Yarışmada nerelerde iyiyim, nerelerde kötüyüm kendimi biraz test etmek istiyorum. İnşallah sorunsuz şekilde yarışı bitirip, kendimi en iyi şekilde Avrupa Şampiyonası'na hazırlamak istiyorum" dedi.

Arslan, Türk halkının atletizme de ilgi göstermesi gerektiğinin altını çizerek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Atletizme, diğer amatör sporlara da destek verilmeli, daha çok bizi takip etmeliler. Futbol dışında diğer spor dallarında da önemli gelişmeler var. Bize daha çok destek olurlarsa biz de bu sorumlulukla daha çok başarı elde ederiz."

Kaynak: AA