Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Kılıç Açıklaması

Banvit Basketbol Kulübü BaşŸkanı ǖzkan Kılıç, Fenerbahçe ǜlker ile Galatasaray Liv Hospital arasındaki Beko Basketbol Ligi play-off final serisi son maçının oynanmamasının "tek kelimeyle ayıp" olduğŸunu söyledi.

Kılıç, gazetecilere yaptığŸı açıklamada, olayın bu noktaya gelinmesinde federasyon dahil herkesin sorumlu olduğŸunu ifade etti.

Herkesin öz eleşŸtiri yapmasın isteyen Kılıç, "Final grubunun son maçının oynanmaması tek sözcükle ayıptır. Olayın bu noktaya gelişŸinde yalnızca oyuncular suçsuz. YaşŸanan bu ayıbın ardından herkes öz eleşŸtiri yaparak, düşŸünmelidir" dedi.

Geçen yıl takımlarının başŸ antrenörlüğŸünü yapan Dimitris Itoudis'in, Eurolange takımlarından CSKA'dan gelen teklife sıcak baktığŸına da değŸinen Kılıç, "CSKA, Avrupa'nın en büyük bütçesine sahip bir takım. Geçen yıl takımımızda başŸarılı olan Dimitris, bu takıma gitmeyi çok istediğŸini bize bildirdi. Biz de geleceğŸine engel olmak istemeyerek, kendisiyle sözleşŸmemizi karşŸılıklı feshettik. LJok sevdiğŸimiz Dimitris'e kulübümüze hizmetleri için teşŸekkür ederken, yeni takımında başŸarılar diliyoruz" diye konuşŸtu.
Kılıç, eski başŸ antrenör Orhun Ene'nin, yeniden Banvitspor'a döneceğŸi yönündeki söylentilere de işŸaret ederek, şŸunları kaydetti:
"Orhun Ene'yi çok seviyoruz. Ancak onun, DarüşŸşŸafaka DoğŸuşŸ'tan istifasının Banvitspor'la hiçbir ilgisi yoktur. İstifasından sonra da kendisiyle görüşŸmedim. Kaldı ki Orhun hoca, çok karakterli bir kişŸidir. Asla öyle basit hesaplar yapmaz. Banvitspor ile gelecekte yolları bir daha kesişŸir mi? Onu bilemeyiz. şžartlar gerekli olursa elbette ki gerçekleşŸebilir. Ancak şŸu anda böyle bir konu kesinlikle yoktur."
 

Kaynak: AA