Voleybol Açıklaması

Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi ekiplerinden Nilüfer Belediyespor ile 1 yıllık sözleşme imzalayan Pınar Cankarpusat, Bursa'da olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Cankarpusat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sezon Bursa Büyükşehir Belediyespor'da forma giydiğini, yeni sezonda da Bursa'da oynayacak olmasından mutlu olduğunu söyledi.

Yeni sezonda, yeniden Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'ne çıkan Nilüfer Belediyespor'da forma giyeceğini belirten Cankarpusat, "Bursa'da olmaktan mutluyum. Nilüfer Belediyespor'un başarısı için ter dökeceğim. Yeni bir ekip oluşturuluyor. Uyum sürecini çabuk atlatırsak hedefimiz sezon sonunda ilk altı takım arasında olmak" diye konuştu.

Transfer çalışmaları kapsamında Nilüfer Belediyespor'a yardımcı olacağını vurgulayan Cankarpusat, buraya gelmek isteyen arkadaşlarının olabileceğini belirtti.

Bursa'da voleybolda bayanlarda iki, erkeklerde bir ve diğer liglerde toplamda 6 takımın mücadele ettiğini ve bir tane voleybol salonunun bulunduğunu vurgulayan tecrübeli oyuncu, şunları kaydetti:
"Branş için bir salon yapılması güzel. Atatürk Spor Salonu'nda atmosfer daha farklıydı. Orada Avrupa şampiyonaları, muhteşem maçlar oynandı. İlgi daha fazlaydı. Bursa'da voleybola ilgi biraz azalmış gibi görünüyor. Geçtiğimiz sezon boş tribünlere oynadık. 'Bunu nasıl önleriz?' diye çalışma yapılmalı. Bunun için bilet fiyatları yeniden gözden geçirilmeli. Ailelerin çocuklarıyla maçlara gelmeleri sağlanmalı. Liglerde mücadele eden takımların temsilcileriyle diğer kurum ve kuruluşların temsilcileri bir araya gelerek voleybol maçlarına ilginin daha da arttırılması için çalışmalar yapmalı. Bursa'da voleybola seyircinin ilgisi var ama izleyen sayısı maalesef giderek azalmaya başladı.

Bunun nedeni bir an önce araştırılmalı."

Kaynak: AA