Kost Rika 1 - 0 İtalya

Ölüm grubu olarak gösterilen D Grubu'nun ikinci maçında İtalya'yı 1-0 mağlup eden Orta Amerika ekibi gruptan çıkmayı garantiledi. İlk maçta Uruguay'ı 3-1'le geçen Kosta Rika'da İtalya'yı yıkan gol, 44. dakikada kaptan Bryan Ruiz'den geldi.

Uruguay galibiyetiyle kupaya iyi bir başlangıç yapan Kosta Rika, kupa tarihine geçecek yürüyüşünü bir başka futbol devi İtalya karşısında da sürdürdü. Gök-Mavililer'i 1-0 mağlup eden Kosta-Rika, İngiltere'nin de bulunduğu 'ölüm grubu'nda tur biletini cebine koyan ilk ekip olmayı başardı.

Karşılaşmada iki tartışmalı pozisyonda penaltı beklentisine karşılık alamayan Kosta Rika, ilk yarının bitimine saniyeler kala kaptan Bryan Ruiz'in golüyle öne geçti.

İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Cesare Prandelli, ikinci 45 dakikanın hemen başında Cassano ve İnsigne'yi oyuna alarak tüm riskleri göze alsa da ikinci yarıda pozisyon üretmekte sıkıntı çekince aradığı golü bulamadı.

İkinci 45 dakikada gol sesi çıkmayınca, karşılaşmayı 1-0 kazanan Kosta Rika gruptaki ikinci galibiyetini aldı ve üst tura çıkmayı garantilemiş oldu.

Bir üst tura çıkacak ikinci takım, Uruguay ile İtalya arasında oynanacak grubun üçüncü maçının ardından belli olacak.