Galatasaray'ı neler bekliyor?

Galatasaray Liv Hospital'ın dünkü BEKO Basketbol Ligi Finali'ne çıkmaması, Türk Spor Kamuoyunun gündemini oluşturuyor. Tarihe geçen olay sonrasında Türkiye Basketbol Federasyonu'nun Galatasaray'a nasıl yaptırım uygulayacağına dair her kafadan ayrı bir ses çıkarken, gerçek ve en doğru bilgiye FANATİK ulaştı.

Örneği yok!

Sarı -Kırmızılıların verdiği karar tüm kesimleri şaşırtırken, Türkiye Basketbol Federasyonu da daha önce lig tarihinde yaşanmamış bir kaotik ortamın orta yerinde kaldı! Federasyonda yer alan üst düzey bir yetkili, gazetemize özel açıklamalarda bulunarak, basında ve spor camiasında dolaşan spekülasyonlara yanıt verdi.

Galatasaray Liv Hospital'ın küme düşme gibi bir durumunun söz konusu dahi olmadığını belirten federasyon yetkilisi, "Örneği olmayan bir durumla karşı karşıyayız, ancak basında geçtiği şekilde küme düşme gibi bir durum yok. Bugüne kadar Hiç bir takım tek maça çıkmadı diye alt lige yollanmadı. Konuyu sırasıyla; Türkiye Basketbol Federasyonu Hukuk Kurulu, Disiplin Kurulu ve Yönetim Kurulu inceleyip çözecek" şeklinde konuşurken, olayın'özel’ olduğunun altını çizdi.

Cim Bom'un kaderini yalnızca TBF belirler

Sözlerine devam eden yetkili, "Bir diğer yanlış düşünce ise Türkiye Basketbol Federasyonu dışında başka bir kurumun Galatasaray'a ceza vereceği yönünde. Böyle bir durum da asla mümkün olamaz, Galatasaray'a ceza verebilecek tek yetkili kurum TBF'dir." dedi.

Peki ya Avrupa?

Herkesin merak ettiği bir diğer konu ise Sarı Kırmızılıların gelecek yıl Avrupa Kupaları'nda yer alıp alamayacağı. Federasyon yetkilisi buna da çok kesin bir dille yanıt veriyor;

"Euroleague'i düzenleyen kurum ULEB ve tamamen kâr amaçlı bir organizasyon. Bu nedenle, Türkiye'den nasıl karar çıkarsa çıksın bu ULEB'i bağlamaz. Federasyon, Galatasaray Liv Hospital'a ceza verse dahi, Sarı-Kırmızılılar alınacak geçici bir lisansla rahatça Euroleague'de mücadele edebilir."