Stıhl Tımbersports Türkiye Şampiyonası İstanbul’da

Türkiye’nin en hızlı balta ve testere kullanan isimlerinin belirleneceği STIHL TIMBERSPORTS Türkiye Şampiyonası Beylikdüzü Migros AVM’ de düzenlenecek.

Yarışmada, Türk takımını çalıştıran İngiltere şampiyonu Spike Milton özel bir şov sunacak.

Türkiye’de benzeri olmayan yarışmada Türk takımı 2014 yılı için Avrupa Şampiyonu olmayı hedefliyor. 2012’de düzenlenen STIHL TIMBERSPORTS Türkiye ulusal yarışmasını kazanan ekip ise belirlenen seviyeyi geçerek, dünya şampiyonasına katılan tek takım olma özelliğini taşıyor. 2013’te dünya 7.’si olarak üstün bir başarı gösteren takım, ikinci yılında Avrupa üçüncüsü olarak da tarihe geçmiş bulunuyor. Standing Block Chop, Underhand Chop, Single Buck ve STIHL Stock Saw olarak adlandırılan kategorilerden oluşan yarışmada, STIHL TIMBERSPORTS şampiyonalarında kavak ağacı, nadiren de beyaz çam kullanılacak. Yarışma için, kullanılacak kütükler, Dünya Şampiyonasındaki kütükler ile aynı olacak şekilde temin edilerek Hollanda’dan getirilmiş. Türkiye’de yapılan eğitim kamplarında ise kütükler Orman Bakanlığının izni ile orman ıslah çalışmaları sonucu kesilen ağaçlardan elde edilerek kullanılacak.

STIHL TIMBERSPORTS YARIŞMASI NEDİR?
1985 yılından beri, her yıl, 38 ülkede yapılan STIHL TIMBERSPORTS Ulusal Kütük Kesme Yarışmaları; Türkiye’de de 2012 yılından bu yana gerçekleştiriliyor. STIHL TIMBERSPORTS Türkiye Şampiyonası, Sadal Tarım Makineleri sponsorluğunda; 2012’de İstanbul’da, 2013’te Antalya’da gerçekleştirildi.

STIHL TIMBERSPORTS’a ait fotoğraflar 26 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında Beylikdüzü Migros AVM’ de düzenlenecek.

Kaynak: İHA