Kağıthane Er Meydanında Başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil Oldu

Kırkpınar öncesi son sınavlarını Kağıthane Geleneksel Yağlı Güreşleri’nde veren başpehlivanlar kıyasıya mücadele etti.

Zorlu mücadelenin ardından Mehmet Yeşil Yeşil Kağıthane er meydanında başpehlivan oldu.

Ata sporu yağlı güreşler Kağıthane’de yaşatılmaya devam ediliyor. Kağıthane Belediyesi’nin bu yıl 20’ncisini düzenlediği Sadabad Etkinlikleri Geleneksel Yağlı Güreşleri büyük heyecana sahne oldu. Türkiye’nin en ünlü pehlivanları tarihi Kırkpınar güreşleri öncesi son sınavlarını Kağıthane Geleneksel Yağlı Güreşleri’nde verdi. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın ev sahipliğinde Hasbahçe’de, 13 kategoride 502 sporcunun katılımı ile gerçekleşen oyunlara güreş severler yoğun ilgi gösterdi. Gücün, yeteneğin ve deneyimin yiğitleri, ata sporunu yaşatırken mücadeleleriyle seyircilerden tam not aldı.

Kıyasıya mücadelenin yaşandığı güreşlerde başpehlivanlık için final müsabakasında Mehmet Yeşil Yeşil ve Fatih Atlı karşı karşıya geldi. Zorlu ve çekişmeli geçen final güreşinde altın madalyaya ulaşan isim Mehmet Yeşil Yeşil oldu.

Ata sporu güreşi yaşatmaktan dolayı yaptıkları etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Geleneksel hale getirdiğimiz ve bu sene yirmincisini düzenlediğimiz Kağıthane yağlı güreş oyunlarına ilgi her geçen gün daha da artıyor. Kıran kırana mücadelelere sahne oldu. Kırkpınar’a alternatif bu tarihi alanda tarihi ve geleneksel sporlarımızı yaşatıyoruz. Bunu gelecek nesillere ulaştırmak için gayret ediyoruz. Hıdırellez ve Şed kuşanmadan geleneksel okçuluğa, cirit müsabakalarından yağlı güreşlere çok önemli etkinlikleri hayata geçiriyoruz. Bu güzel etkinliklere halkımızın ilgi göstermesi bizi çok mutlu ediyor” dedi.

Kağıthane Belediyesi Yağlı Güreşlerinin yeni ağalığına ise geçen yıl olduğu gibi işadamı Yusuf Yoldaş yeniden seçildi. Güreşin bütünleştiriciliğine dikkat çeken Yoldaş, “Bugün burada Kırkpınar’ı aratmayacak bir atmosferi yaşadık. Aralarında 32 başpehlivanın olduğu yaklaşık 500 sporcumuzla bize bu güzel ortamı sunan Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kağıthane er meydanında birinci olan pehlivan Mehmet Yeşil Yeşil, “Kırkpınar öncesi kazandığım için çok mutluyum. Kağıthane Belediyesi’ne çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Kaynak: İHA