Bilardo Bölge Şampiyonası Sona Erdi

Erzurum Üç Bant Bölgesel Bilardo Şampiyonası yapıldı.

Şampiyonluğu finalde Mesut Ekinci’yi 40-30 mağlup eden Tayfun Taşdemir kazandı. Final maçını Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan’da izledi.
Erzurum’da Bilardo heyecanı yaşandı. Üç Bant Bölgesel Bilardo Şampiyonası’na Erzurum ev sahipliği yaptı. 20 ilden 96 sporcunun katıldığı müsabakalar hafta sonu yapıldı. Turnuvanın finalinde Türkiye ve Dünya Şampiyonu Tayfun Taşdemir ile Mesut Ekinci karşılaştı. Çetin geçen mücadeleden 40-30 galip gelen Tayfun Taşdemir şampiyon oldu. Yarı final ve final müsabakasını Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan ile eşi Serap Ercan ve Bilardo İl Temsilcisi Cevdet Coşkun da izledi. Karşılaşmaların sonunda ilk dörtte yer alan sporculara kupa ve madalya verildi.

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, dereceye giren sporcuları kutlarken, Elit Bilardo Salonu’na ve il temsilcisi Cevdet Coşkun’a övgüler yağdırdı. Ercan, “Erzurum’da böyle bir güzel mekan var, bilardo camiası olarak bu mekana sahip çıkmanızı istiyorum” dedi.

ERZURUM’A ŞAMPİYONA MÜJDESİ
Yarı final ve final müsabakalarını Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile yan yana izleyen Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, “Buraya geldiğimde GHSİM İl Müdürü Vekilimiz Memduh Ceyhan ile spor tesislerini ve Palandöken Kış Turizm Merkezi’ni gezdim. Yakutiye Belediye Başkanımız Ali Korkut’la görüştüm, konaklama ve seyirci konusunda bize destek vereceğini söyledi.

Bizde Eylül ayında Türkiye Şampiyonası’nın bir ayağını burada yapmayı arzuluyoruz” dedi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut da, Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan’a samimi davranışından ve Erzurum’a olan ilgisinden dolayı teşekkür ederek, “Siz yeter ki, Erzurum’da şampiyona yapın Erzurumlular olarak size gereken desteği sağlarız, seyirci, konaklama ve ulaşım konusunda size hiçbir problem yaşatmayız” dedi.

Kaynak: İHA