Dımıtrıs İtoudıs, Banvit'ten Ayrıldı

Geçen sezon Beko Basketbol Ligi takımlarından Banvit ile anlaşarak 3 yıllık sözleşme imzalayan Dimitris İtoudis, Rusya'nın CSKA Moskova takımından aldığı teklifi kabul etti.


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, başantrenör Dimitrios Itoudis'in birkaç gün önce Rusya’nın CSKA Moskova takımından aldığı teklifi kendilerine bildirdiğini söyledi.

Kılıç, "İtoudis bu teklifi bize iletti ve transferi için izin istedi. Yönetim kurulu olarak bu konuda kendisine anlayış gösterdik. 2 sene daha sözleşmemiz olmasına rağmen bu transfere izin vererek sözleşmeyi karşılıklı olarak feshettik" dedi.

Başkan Kılıç, CSKA Moskova takımının Euroleague’in en önemli takımlarından biri olduğunu belirterek, "CSKA’nın baş antrenörümüze talip olması elbette ki bizim için gurur kaynağı. Bu, yaptığımız seçimin doğruluğunu ispatlıyor" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Banvit Basketbol Kulübü tarafından yapılan açıklamada, Dimitris İtoudis'in sözleşmesinin devam ettiği ve başka bir takıma gitmesinin söz konusu olmadığı ifade edilmişti.

Kaynak: İHA