Görme Engelliler Halter Türkiye Şampiyonası

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu'nca düzenlenen Görme Engelliler Halter Şampiyonası, Aksaray'da başladı.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Dağılgan Spor Salonunda düzenlenen açılış töreninde, şampiyonanın Aksaray'da yapılmasından mutluluk duyduklarını söyledi.

Bütün engellere rağmen halter gibi zor bir sporu yapan sporcuları tebrik eden Ataklı, şampiyonaya katılanlara başarılar diledi.
Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin ise Aksaray'da düzenlenen şampiyona neticesinde oluşacak milli takım kadrosunun 13-17 Ekim 2014 tarihinde Antalya'da gerçekleştirilecek Dünya Halter Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceğini ifade etti.

Milli takımın son dünya şampiyonasından 8 altın madalya ile döndüğünü belirten Çetin, Antalya'da yapılacak şampiyonada madalya sayısını artıracaklarını dile getirdi.
Konuşmaların ardından 16 ilden 69 erkek, 23 bayan sporcunun katıldığı şampiyonanın ilk gününde, dereceye giren sporcu ve kulüplere madalya ve kupaları verildi.

Törene, İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Akkoç, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Koyuncu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA