Gençlerbirliği'nde Cavcav Bekleyişi

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın, teknik menajer Ferda Ramanlı ile yolların ayrılmasının ardından transfer çalışmaları için hangi isme görev vereceği merak ediliyor.

Başkent temsilcisi yönetimince genel menajer Cem Onuk'un yardımcılığının ardından teknik menajerliğe getirilen ve başkan Cavcav ile transfer çalışmalarını yürüten Ramanlı, 2013-2014 sezonu bitmeden Alman Erzgerbirge Aue takımından gurbetçi Guido Koçer'i kadroya kattı.
Kartalspor'un golcüsü Ersel Aslıyüksek, Bucaspor'dan Taylan Antalyalı ve yeni teknik direktörü Kemal Özdeş'in eski takımı Manisaspor'dan da Hikmet Balioğlu'nu başkent ekibine kazandıran Ramanlı, Cavcav'ın Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 5+3 kararına göre yapılacak yabancı planlamasına ilişkin hazırlıklar da yaptı.
Yapılan planlamaya göre kırmızı-siyahlı kulüp, öncelikle sözleşmesi sona eren Kulusic, Zec ve Gosso ile devam etmedi ve kadrodaki yabancı oyuncu sayısı 12'den 9'a düşürüldü.

- Yabancılar satılık listesinde
Kırmızı-siyahlı yönetim, ekipteki Sırp futbolculardan Lekic ve Smiljanic'e kadroda düşünülmedikleri iletirken Tosic, Tomic ve Petrovic'i de bonservis bedeli kazanarak satmak için çalışmalara başladı.

İlhan Cavcav ve Ferda Ramanlı'nın yön verdiği transfer planlamasında İsveçli kaleci Duhlin, BATE Borisov'dan transfer edilen Radkov ve geçen sezon attığı gollerle dikkati çeken Stancu'yu kadrosunda tutan başkent temsilcisi, kadroya yapılacak yabancı takviyeler için Portekiz ve Fransa pazarına yöneldi.

- Ramanlı anlaşmıştı
Portekiz'in Sporting Lizbon ekibinden "Shikabala" lakaplı Mısırlı orta saha oyuncusu Mahmud Abdülrezzak Fadlallah transferinde sona yaklaşan başkent temsilcisi, Fransa'nın Reims takımda oynayan Floyd Ayite ile Bordeaux'da forma giyen ve Kamerun Milli Takımı ile Brezilya'da mücadele eden Landry N'guemo transferlerini de bitirme noktasına getirdi.
Transfer çalışmalarına yoğun şekilde devam eden başkent temsilcisinde, kadro planlamasında önemli rol üstlenen teknik menajer Ferda Ramanlı ile sözleşme yenilenmeyerek, "sürpriz" şekilde yolların ayrılması belirsizliğe neden oldu.

- Özerten ve Akalın'a görev
Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Cavcav'ın Türkiye Futbol Federasyonu başkan vekilliği görevinden istifa eden Ufuk Özerten ve eski arkadaşı Aykut Akalın'a kulüpte etkin görevler vermeyi planladığı öğrenildi.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre kırmızı-siyahlı ekipte Ramanlı'dan boşalan görev için eski genel menajer Cem Onuk, Hacettepe Spor Kulübü Menajeri Seçkin Topçu ile daha önce Gençlerbirliği ve Ankaragücü'nde de görev almış Hacettepe Spor Teknik Direktörü Mustafa Kaplan'ın ismi öne çıktı.
Başkan Cavcav, Ramanlı'dan boşalan görev için henüz bir karar vermezken kırmızı siyahlı ekipte futbol şubesini, yeni seçilecek yönetimde yer almasına karar verdiği eski arkadaşı ve Ankara 2. Amatör Küme takımlarından Güneşspor'un başkanı Aykut Akalın'a bağlamayı planlıyor.
Ramanlı ile yolların ayrılmasının ardından transfer sürecinde etkin rol oynaması beklenen Akalın'a genel kurul sonrası futbol şube sorumluluğu görevini de verecek Cavcav, yönetime Ufuk Özerten'i de alacak.
TFF Başkan Vekilliği görevinden istifa eden Ufuk Özerten'i ikinci başkan yapacak İlhan Cavcav, kulübü daha önce de birlikte çalıştığı tecrübeli yöneticiye emanet edecek.
Bu arada kırmızı-siyahlı ekip, yeni teknik direktörü Kemal Özdeş yönetiminde sezon hazırlıklarına 9 Temmuz'da Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde başlayacak.

Kaynak: AA