Bilecik'te Uluslararası Başarı Elde Eden Sporcular Ödüllendirildi

Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, uluslararası müsabakalarda başarı elde eden sporcuları, onurlarına verilen yemeğin ardından ödüllendirdi.


Bilecik Gölpark'ta bir restoranda düzenlenen programa, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lütfü Doyuk, sporcular ve aileleri katıldı.

İlk olarak konuşan Lütfü Doyuk, sporun gelişebilmesi için yaş gurubu ayırmaksızın antrenörler eşliğinde yaz kış çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

Doyuk, "Bu anlamda sayısal olarak sayımız lisanslı sporcu olarak 12 binleri buldu. Türkiye sıralamasında ilk 26'dayız. Yaz spor okulları çalışmalarımız geçtiğimiz yıllar da Türkiye sıralamasında Rus oranlamasına göre ilk 3'üncü sıradayız. Antrenörlerimiz olduğu gibi velilerimizde bizim gizli güçlerimiz. Onlar olmadan olmuyor, sporcularımız sabırla programlarına devam ediyorlar" dedi.

Daha sonra konuşan Vali Nayir, sporun önemini, anayasal bir görev olduğunu ve korumak geliştirmek gerektiğini kaydetti.

Nayir, "Spor deyince aklımıza önce sağlık geliyor ama, sağlık dışında da bir sürü hususta çok yakından ilgili olan bir husus. Kişisel gelişim için önemli öz güven için önemli eğer biz iyi fertlere kendine güvenen fertlere sahipsek geleceğimize de daha güvenle bakacağız. Toplumsal hayatımız için önemli spor içinde bulunan arkadaşlarımız mutlaka yardımlaşma dayanışma arkadaşlık duygularını geliştiriyorlar. Milli şuurumuz için önemli, bir milli maçta hissettiklerimizi, bize bir çok başka husus kazandıramıyor. Dolayısıyla spor o yönden önemli. Spor'un hangi yönüne bakarsak bakalım, turizm yönünden önemli, ekonomik yönden önemli ve daha sayamayacağımız bir çok konuda önemli kıymet verilmesi gereken bir husus" dedi.

Ardından 18 sporcuya teşekkür belgesi ve spor ayakkabı ödülü verildi.

Yemek ikramının ardından program son buldu.

Kaynak: İHA