Erzincan Refahiyespor Köksal Kır İle Yola Devam Dedi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Spor Toto 3. Lig de mücadele eden Erzincan Refahiyespor 'da yapılan kongrede Köksal Kır, başkanlığa seçildi.

Erzincan Amatör Futbol liginde şampiyon olan daha sonra Erzincanspor'u yenerek Bölgesel Amatör Lige katılan Erzincan Refahiyespor takımı tarihi başarılar elde ederek Türkiye Profesyonel 3.ligine yükselmişti. 2011-2012 ve 2012-2013 Yılında Erzincan'ı Spor Toto 3.Lig'in de temsil eden ve Erzincan'ın tek profesyonel takımı olan Erzincan Refahiyespor Kulübü, olağanüstü genel kurul toplantısını gerçekleştirirken, yönetim kurulu başkanı İlhan Mızrak aday olmadı. Başkanlığa tek liste ile giren Türkiye Süper Ligi ve 2. Liglerin bir çok takımında futbol aynayan daha öncede 2. Ligde Kartalspor'da As Başkanlık görevinde bulunan Refahiyeli İşadamı Köksal Kır delegelerin tümünün oyunu alarak başkanlığa seçildi.Kulübün genel kurulu, Refahiye Öğretmenevi Toplantı Salonunda toplandı. Eski Başkanlardan Abdülkadir Can'ın Divan Kurulu Başkanlığını yaptığı ve tek listeyle gerçekleştirilen kongrede, Köksal Kır, Erzincan Refahiyespor'un yeni başkanı oldu.Eski kulüp başkanı İlhan Mızrak, konuşmasında, 1 yıl çok samimi bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Spor toto 3. Lig de mücadele eden Erzincan Refahiyespor'u bir üst lige çıkarmak için çok çabaladıklarını belirten Mızrak, "Erzincan futbolunun bir üst lige terfi etmesini çok arzu ettik ama adını ne koyarsanız koyun, talihsizlik, kısmetsizlik, beceriksizlik deyin, olmayınca olmuyor. Play-offtan döndük.Unutamadığımız anlar yaşadık. Hatalarımız oldu. Sezon boyunca bizlere maddi manevi desteklerini esirgemeyen Başta Bakanımız Sayın Binali Yıldırım olmak üzere, Valimiz Sayın Abdurrahman Akdemir'e, İlçe Kaymakamımız Yusuf Karaloğlu'na ve tüm Refahiyeli işadamlarımıza sonsuz teşekkürler ediyorum"dedi.

Hep beraber çalışarak başarıyı yakalayacaklarını ifade eden ,Köksal Kır ise Erzincanlıların kendilerinden beklentilerinin farkında olduklarını, zorlu bir görev üstlendiklerini belirterek, "İşimizin kolay olmadığının, zorlu bir yola çıktığımızın farkındayız. Biz büyük bir sorumluluk aldık ve sizlerle beraber bunu yerine getireceğiz. Bu zorluklara karşı başarılı bir şekilde çalışacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Burada arkadaşlarım adına bunun sözünü veriyorum ancak şunu da çok iyi biliyorum. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımla bu yolda yalnız değiliz. Değerli hemşehrilerimin de desteğiyle Erzincan Refahiyespor'u hedeflediğimiz yerlere taşıyacağız. Bizi bu göreve layık gördüğünüz için bizlere duyduğunuz güvenden ötürü hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.


Kaynak: İHA