Bağcılar'da Yaz Spor Okulları Başladı

Bağcılar Belediyesi, bu yaz 35 bin öğrencinin katılımıyla başlayan ve 17 branşta spor eğitimi verilen Bağcılar Yaz Spor Okulları'nda eğitim görmeye başlayan öğrencilere ücretsiz spor malzemesi dağıttı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Mahmutbey Stadı'nda düzenlenen yaz spor okulları açılış programı, spor, sanat ve müzik dünyasından tanınmış birçok kişinin oluşturduğu iki takımın karşılaştığı gösteri maçıyla başladı.

Programda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, tüm öğrencilerin spor malzemelerini ücretsiz karşıladıklarını belirterek, yaz spor okullarında bu yıl 44 farklı tesiste 130 öğretmen tarafından 35 bin öğrenciye eğitim verileceğini aktardı.
Çağırıcı, şunları kaydetti:
"İlçemizde 200 bine yakın öğrencimiz eğitim görüyor. Gençlerimizin okul dışındaki vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmesini istiyoruz. Onları sokaklardan, kötü alışkanlıklardan korumak için bu tür projeleri hizmete sunuyoruz. Futbol, basketbol, voleybol, tenis, atletizm gibi 17 branşta, yaz spor okullarında öğrencilerimiz eğitim görüyor. Yaz spor okullarımızın açılışını, bu yıl da rekor sayıda müracaatla gerçekleştirdik. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz, hizmetlerimiz en iyisine layık."
Spor okullarını 35 bin kursiyerle başlatarak rekor kırdıklarına işaret eden Çağırıcı, ilçedeki kursiyer sayılarını arttırırken aynı zamanda branşlara da ilaveler yaptıklarını anlattı.
Çağırıcı, "Bağcılar'da yüzme bilmeyen hiç kimse kalmayacak" dediklerini anımsatarak, yaz spor okulunda çocuklara ücretsiz yüzme kursu verileceğini bildirdi.
Kazım Karabekir ve Evren mahallelerindeki havuzların faaliyete başlamasıyla 10 havuzun hizmet vereceğine dikkati çeken Çağırıcı, açılış töreninde öğrencilere spor malzemeleri dağıttı.

Kaynak: AA