Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Demirel Açıklaması

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Türkiye'nin ev sahipliğinde 27 Eylül-5 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek FIBA Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda son maça kadar mücadele etmek istediklerini belirtti.

Aynı zamanda FIBA Avrupa Başkanı olan Demirel, federasyonun internet sitesinde yer alan açıklamasında, FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda dünyanın en iyi 15 takımını misafir edeceklerini bildirdi.
Kupada Türkiye dahil 16 takımın mücadele edeceğini anımsatan Demirel, "ABD'nin son olimpiyat oyunları ve dünya şampiyonalarında bir üstünlüğü var ama biz de son Olimpiyat Oyunu'nda, Rusya'ya sadece bir sayıyla mağlup olarak beşinci olduk. Son iki Avrupa Şampiyonası'nı ise madalyayla tamamladık. Son maça kadar mücadele etmek istiyoruz. Oyuncularımızdan teknik kadromuza kadar herkes çok inançlı. Umarım sakatlık yaşamadan, iyi bir kamp dönemi geçireceğiz ve önce Ankara'da, ardından İstanbul'da maçlarımızı oynayıp finale yükseleceğiz. Finalde rakibimiz ABD de olabilir, başkası da... Ama milli takımımızın, Türkiye'de seyircimizin desteğini de alarak finale yükselmesi, başlı başına büyük bir başarı olacak" ifadelerini kullandı.
Kadın basketbolunun sadece milli takımlar bazında değil, kulüplerde de önemli başarılara imza attığına işaret eden Demirel, şunları kaydetti:
"Kadın basketbolunun başarısı, sadece 2011 ve 2013'te kazandığı madalyalardan ibaret değil. Kulüpler düzeyinde de önemli başarılarımız var. Kulüpler çok önemli yatırımlar yapıyorlar ve kadın basketbolunun önde gelen ülkeleri; İspanya, Fransa, Rusya, Çek Cumhuriyeti ekipleriyle başa baş mücadele ediyorlar."
Bu arada, Turgay Demirel, İspanya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2014 FIBA Dünya Kupası'nda şampiyon olacak takıma verilecek kupanın sergilendiği "Spain 2014 Trophy Tour ve RoadShow 2014" organizasyonda basketbolseverlerle bir araya geldi.

Kaynak: AA