Paletli Yüzme Kulüplerarası Gençler Türkiye Şampiyonası

Paletli Yüzme Kulüplerarası Gençler Türkiye Şampiyonası, Manisa'da yapıldı.

Çeşitli branşlarda yapılan yarışmalarda dereceye giren sporcular ödüllerini aldı. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Asbaşkanı Şahin Özen, sezonun son yarışması olan Manisa yarışlarında dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek sporcuların son performanslarını aldıklarını söyledi.

Özen, 13 Haziran Cuma günü başlayan yarışların bugün son bulacağını söyledi.

Yarışmaya 190 sporcu, 28 hakem ve 20 kulübün katılım sağladığını ifade eden Özen, sezonun son yarışı olmasına karşılık kulüplerin ilgi gösterdiğini söyledi.

En büyüğü 1998 doğumlu sporcuların katıldığına dikkat çeken Özen, "2 hafta sonra Yunanistan'da yapılacak olan dünya şampiyonasında ülkemizi temsil edecek sporcularımızın son performanslarını alıyoruz. 2 gün sonra onları tekrar Ordu ilimizde milli takım kampımıza davet edeceğiz. Ay sonu itibari ile Yunanistan'da yapılacak olan uluslar arası dünya şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler" dedi.

Son yıllarda dünya şampiyonasına gençler kategorisinde çok sayıda final oynayabilecek sporcu çıkarttıklarını ifade eden Özen, bunun yüzme fedarasyonu adına olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

Özen şöyle devam etti:
"Paletli yüzme branşı, bizim Sualtı Federasyonumuzun uluslararası olimpiyat komitesi tarafından çok yakın bir zamanda olimpik sporlar kategorisine dahil edileceğini umduğumuz bir spor branşı. Geçtiğimiz yıl Üniversiat'ta yarışma branşı olarak kabul edildi. Akdeniz Oyunları'nda spor branşı olarak kabul edildi ve önümüzdeki yıl Akdeniz Olimpiyatlarında yarışma branşı arasında kabul edileceğini biliyoruz."
Tek palet ve çift palet olarak yarışmanın yapıldığını ifade eden Özen, "Yarışma tek palet ve çift palet olarak yapılıyor. Tek palette dipten yüzme mesafesi de var, 100 metre mesafesi olarak. Hem tek hem çift paletle 100 metreden 1500 metre mesafesine kadar yarışılıyor. Çift palet yarışlarında 50-100 ve 200 metrede yapılıyor şimdilik. Gelecek yıllarda bunu da diğer yarış mesafelerinde yapılacağını ümit ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA