Kız Futbol Takımı’ndan Erzincan Tso’ya Ziyaret

Erzincan Gençler Gücü Spor Kulübü Kız Futbol Takımı oyuncuları ve yöneticileri Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Polat’ı makamında ziyaret ettiler.

Erzincan’daki ortaokul, lise ve üniversitede eğitimlerine devam eden 42 lisanslı sporcudan oluşan Erzincan Gençler Gücü Spor Kulübü Kız Futbol Takımı hakkında Başkan Polat’a bilgiler veren Kulüp Başkanı Bülent Sarıkaya, “Kulübümüz 7 Mart 2014 tarihinde kurulmuş olup, 16 Haziran’da Sivas da genç kızlar ve 23 Haziran’da da yıldız kızlar Türkiye Şampiyonalarında ilimizi temsil edecekler. Ayrıca 2014-2015 sezonundan itibaren de Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar Liginde mücadele edecekler. Erzincan Gençler Gücü Spor Kulübü olarak bayan futbolunun ilimizde gelişmesi, futbol oynayan sporcu sayısını arttırılması amacıyla Erzincan Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Futbol Federasyonu ile işbirliği içerisinde Projeler geliştirmekteyiz ve bayan futbolunun İlimizde bilinirliğini arttırmaya çalışmaktayız. Ayrıca kulübümüz, ilimizdeki çeşitli kamu kuruluşlarını, Meslek Odalarını, Basın Kuruluşlarını, Sivil Toplum Kuruluşlarını, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nu ziyaret ederek kamuoyu oluşturmaya çalışmakta ve onların görüşlerini, önerilerini, desteklerini alarak ilimizdeki başarılı spor branşlarından birisi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir” dedi.

Böyle sıra dışı bir futbol takımının Erzincan da kurulmasından ve çok kısa zamanda başarılar elde etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Erzincan TSO Başkanı Selçuk Polat ise; “Kulüp olarak bu ziyaret bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir, ilimizde böyle bir takım olduğu herkes tarafından bilinmesi ve destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Erzincan Gençler Gücü Spor Kulübü Kız Futbol Takımı, Futbolun sadece erkek sporu olmadığını da herkese göstermektedir. Biz Erzincan TSO olarak elimizden geldiğince destek olmaya çalışacağız, herkesinde gücü nispetinde bu yavrularımızın yanında olup, özgüven ve başarılarına destek olunması gerektiğini belirtmek istiyorum” dedi.


Kaynak: İHA