İsviçre 2 - 1 Ekvador

Dünya Kupası E Grubu'nda İsviçre ve Ekvador'u uzatmalarda bulduğu golle 2-1 yendi.

Dünya Kupası E Grubu ikinci maçında İsviçre ile Ekvador karşı karşıya geldi. Mücadeleden galip ayrılan taraf 2-1'lik skorla İsviçre oldu.

Brasilia kentindeki 69 bin 432 kapasiteli Nacional Stadı'nda oynanan ve Özbek hakem Ravshan Irmatov'un düdük çaldığı mücadelede Ekvador'un tek golü 22. dakikada Valencia'dan gelirken, İsviçre'nin golleri 48. dakikada Mehmedi ve uzatmada Seferovic'den geldi.

Türk asıllı oyuncu Gökhan İnler'in kaptanlığını yaptığı İsviçre maça tutuk başlayınca hızlı ataklarla gol arayan Ekvador, ilk 20 dakikada tehlikeli ataklar üretmeyi başardı. Bu ataklarda İsviçre kalecisi Benaglio'nun kurtarışları gole izin vermedi.

BASKI GOLÜ GETİRDİ

İlk dakikalarda kurduğu baskı sonucu kornerler kazanan Ekvador, 22. dakikada Manchester United'ın yıldızı Antonio Valencia'nın kullandığı kornere iyi yükselen Emmer Valencia'nın kafa vuruşu, Benaglio'yu mağlup etti ve Ekvador bu golle 1-0 öne geçmeyi başardı.

Golden sonra maçta dengeyi yakalayan İsviçre, Ekvador ceza alanına girmek için ataklar hazırlasa da uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştı. Bunlardan birinde Gökhan İnler'in sol çaprazdan çektiği şutu Ekvador kalecisi Alexander Dominguez korner çeldi. İlk yarıda başka gol olmayınca takımlar soyunma odasına 1-0 Ekvador üstünlüğüyle gitti.

GOL GELİYORUM DEDİ
İkinci yarıya hızlı başlayan taraf geride olan İsviçre oldu. Oyunu hemen karşı kaleye yıkan İsviçre, 48. dakikada bulduğu korner atışında Shaqiri'nin ortasına iyi yükselen Mehmedi'nin golüyle eşitliği yakaladı. İkinci yarıya bu golle başlayan İsviçre, golün verdiği moralle ikinci golü de aramaya başladı. Ekvador ise kontra ataklarla gol aradı.

SON DAKİKALAR NEFES KESTİ

Mücadelede son dakikalara girildiği anlarda Ekvador, yakaladığı kontra atakta iyi organize oldu. Valencia'nın pasında topla buluşan Arroyo yavaş kalınca Gökhan İnler araya girdi ve topu arkadaşlarına kazandırdı. Bu atağın devamında topla buluşan Shaqiri, sol kanattan bindiren Mehmedi'nin önüne yuvarladı. Çizgiye inen Mehmedi, yerden ortaladı. Ekvador savunmasından iyi sıyrılan Seferovic, ön direkte topla buluştu ve maçı İsviçreye getiren son dakika golünü attı.