Geleceğin Basketbolcuları Sokak Turnuvasında Buluştu

Fatih Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sokak Basketbol Turnuvası Fındıkzade Çukurbostan Parkı’nda başladı.


Turnuvada küçükler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde 144 takım birbirleriyle kıyasıya mücadele etti.

Spora desteğini sürdüren Fatih Belediyesi, 3x3 Sokak Basketbol Turnuvası'nda geleceğin basketbolcularını buluşturdu. Çukurbostan Parkı'na başlayan turnuvada 144 takım, kıyasıya mücadele etti. 10 dakikada 21 sayı yapanın kazandığı turnuvada, her takım 3 as ve bir yedek oyuncuyla yarıştı.

Turnuva ile ilgili bilgi veren Fatih belediyesi Gençlik Spor Merkezi Koordinatörü Hayrettin Yazıcı, amaçlarının sporu 7’den 70’e herkese sevdirmek olduğunu belirterek, "Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir spora ve sporcuya çok büyük destek veriyor. Bu destekler neticesinde şu anda Fatih Belediyesi Basketbol Turnuvası 3x3’ün 3.sünü düzenliyoruz. 144 takım katılıyor. Şu anda küçükler ve yıldızlar kategorileri oynanıyor. Bundan sonra da gençler ve büyükler kategorileri oynanacak. Katılım çok güzel, çok iyi şekilde devam ediyoruz. Bu projeler daha büyük şekilde devam edecek inşallah. Küçükten başlayıp büyüklere kadar yediden yetmişe herkese spor yaptırmak amacımız. Basketbolu biraz daha çocuklara sevdirmek istiyoruz.Sadece Fatih’den değil şehir dışından da gelenler var" diye konuştu.

Turnuvada büyükler kategorisinde 1. olan takıma bin 500 TL, 2. olan takıma bin TL, 3 takıma ise 750 TL; gençler kategorisinde 1. olan takıma bin TL, 2. olan takıma 750 TL, 3 olana ise 500 TL para ödülü verilecek.

Yıldızlar kategorisinde dereceye giren takımlara, spor ayakkabı ve çantanın yanı sıra basketbol topu gibi spora teşvik edici hediyeler verilecek. Küçükler kategorisinde dereceye girenler ise eğlence parkı bileti kazanacak.

3x3 Sokak Basketbolu turnuvası yarın akşama kadar devam edecek.

Kaynak: İHA