Türk Kızılayı’ndan İki Anlamlı Tören

Türk Kızılayı 14 Haziran 2014 tarihinde iki önemli organizasyona imza atacak.

Üsteğmenlik maaşını Kızılay’a bağışlayan Milli Mücadele kahramanı Kara Fatma lakaplı Fatma Seher’in anıt mezarının açılışını gerçekleştirecek olan Türk Kızılayı, “Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü” çerçevesinde ise kan bağışçılarına altın madalya takdim edecek.
Sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin değil, Türk Kızılayı tarihine de adını altın harflerle yazdıran Kara Fatma lakaplı Fatma Seher için anıt mezar yaptıran Türk Kızılayı, Milli Mücadele kahramanına vefa borcunu yerine getirecek.

Güvenli kana ihtiyacın önemini vurgulamak, mevcut ve potansiyel bağışçıları düzenli, gönüllü kan bağışlamaya teşvik etmek amacıyla her yıl kutlanan “Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü” için de bir program organize eden Türk Kızılayı, futbol camiasının, iş dünyasının önemli isimleri ile kan bağışçılarını bir araya getirecek.

2013-2014 futbol sezonunda “Kan Bağışı Ligi” projesiyle futbol kulüplerini de kan bağışına desteğe çağıran Türk Kızılayı, Kan Bağış Ligi’nin ilk üç takımı olan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın üst düzey yöneticilerine plaket ve madalya takdim edecek. Kulüp yöneticileri plaketlerini ve madalyalarını Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’ın elinden alacak.

Kaynak: İHA