Buca'nın Minikleri Sertifikalarını Başkan'dan Aldı

Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’ndaki ücretsiz kurslara katılarak temel yüzme eğitimlerini tamamlayan küçük öğrenciler, madalya ve sertifikalarını Başkan Levent Piriştina’dan aldılar.

Öğrencilerin sevinçleri yüzlerinden okunurken Başkan Piriştina, “Onların bir gülüşü, dünyalara bedel” dedi.


80 ÇOCUK SERTİFİKA ALDI
Çoğunluğu dar gelirli ailelerin yaşadığı Göksu Mahallesi’nden kurslara katılan ve temel yüzme eğitimlerini tamamlayan 7-12 yaş arası 80 çocuk, madalya ve sertifikalarını Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın elinden aldı. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleşen törende ilk olarak konuşan Göksu Güçbirliği Spor Kulübü Başkanı İsmail Yanar, çok büyük sevinç yaşadıklarını dile getirdi. Buca Belediyesi’nin tahsis ettiği otobüsle çocukları kurslara getiren Yanar, “Amacımız çocuklarımızın hem eğlenmesi, hem öğrenmesiydi. Bunu başardık, çok mutluyuz” diye konuştu.

Buca’da çözülmesi gereken trafik ve alt yapı gibi sorunlar olduğunu, bunların çözümü için çok çalıştıklarını ve istediklerini belirten Başkan Levent Piriştina ise, her şeyden daha çok çocukların mutlu olmasını istediklerini söyledi.

Yaz bitimine kadar 5 bin çocuğa ücretsiz olarak yüzme ve tenis eğitimi verileceğini belirten Piriştina, “Bu çalışmalarla çocuklarımızın geleceğini şekillendiriyoruz. Çocuklarımızı kültür, .sanat ve sporla iç içe yetiştirirsek sadece Buca’ya değil Türkiye’nin geleceğine hizmet etmiş oluruz. Bu pırlantaları kurslara getiren ailelerine de çok teşekkür ediyoruz. Yaz sonuna kadar Buca’nın bazı mahallelerine 4 adet portatif yüzme havuzu kuracağız. Çocuklarımızın mahallelerinde de temel yüzme eğitimi almasını sağlayacağız. Amacımız çocuklarımızı güldürmek, onlar mutlu olursa biz her şeye katlanırız. Onların bir gülüşü dünyalara bedel” şeklinde konuştu.

Başkan Piriştina, konuşmasının ardından çocuklara madalya ve sertifikanın yanı sıra birer çanta da armağan etti. Onlarla birlikte Onuncu Yıl Marşı’nı söyledi.

Öte yandan velilerin isteği üzerine havuzun bulunduğu binaya belediye tarafından yaptırılan kafeterya da dün itibariyle hizmete başladı.

Kaynak: İHA