Olimpiyatları İzleyerek Başladığı Sporda Rekorlara Abone Oldu

Televizyonda olimpiyat oyunlarını izlerken spor yapmaya karar veren Demet Parlak (18), sırıkla atlama branşında katıldığı ulusal ve uluslararası çok sayıda yarışmadan derece ve rekorla dönüyor.

Televizyonda izlediği olimpiyat oyunlarından etkilenerek 5 yıl önce sırıkla atlama sporuna başlayan Parlak, kısa sürede kendini geliştirerek genç yaşta önemli başarılara imza attı. Katıldığı ulusal ve uluslararası çok sayıda şampiyonada derece alan Parlak, çok sayıda rekora da adını yazdırmayı başardı.
Parlak, 2011 yılında İzmir'de düzenlenen Türkiye 16 Yaş Altı Atletizm Şampiyonası'nda sırıkla atlamada 3.42 metrelik derecesiyle yıldızlar salon Türkiye rekorunun sahibi oldu. Geçen yıl İstanbul'da yapılan Türkiye Yıldızlar ve Masterler Salon Atletizm Şampiyonası'nda sırıkla atlama branşında 3.76'lık derecesiyle yıldız kızlar salon Türkiye rekorunu kıran Parlak, bir ay sonra yapılan Gençler ve Büyükler Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası'nda ise 3.85 metre atlayarak kendisine ait rekoru geliştirdi.
Adana'daki okullar grup müsabakalarında 3.96 metrelik atlayışıyla 3.95 metre ile Buse Arıkan ve Seda Fırtına'ya ait olan liselerarası Türkiye rekorunu kırarak gençler dünya şampiyonası barajını geçen Parlak, son olarak Denizli'de düzenlenen Okullararası Gençler Türkiye Birinciliği müsabakalarında 4.00 metre atlayarak kendi rekorunu yineledi.
Parlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşta başladığı spor hayatını büyük bir mutlulukla sürdürdüğünü söyledi.

2008'deki Pekin Olimpiyatları'nı televizyondan izlerken spora başlamaya karar verdiğini anlatan Parlak, antrenörü İbrahim Halil Aydın'ın yönlendirdiği uzun atlama branşında yoğun antrenman sürecinin ardından kısa sürede dereceler almaya başladığını ifade etti.

Sırıkla atlamada kendini her geçen gün geliştirmeye çalıştığını, katıldığı çok sayıda ulusal ve uluslararası şampiyonalarda dereceler elde ettiğini vurgulayan Parlak, çok mutlu olduğunu kaydetti.

Parlak, 13-15 Haziran'da Fransa'da düzenlenecek 23 Yaş Altı Akdeniz Şampiyonası'na, ardından 22-27 Temmuz'da ABD'de yapılacak Dünya Gençler Şampiyonası'a katılacağını aktararak, "Katılacağım şampiyonalarda final yarışarak ülkeme madalyayla dönmek istiyorum" diye konuştu.

Başarısını çok çalışmaya, azmine ve sabırlı olmasına bağlayan Parlak, "Başta antrenörüm ve ailem sayesinde bu seviyelere geldim. Çok çalışıyorum. Başarının formülü bence çok çalışmak. İlerleyen süreçteki hedefim ise 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılmak. Şimdi 4.00 metre atladım. Olimpiyat barajı 4.40 metre, 40 santimetre kaldı. Gelecek yıl A barajını geçerek olimpiyatlara gitmek istiyorum" dedi.

Parlak, Rus Yelena İsinbayeva ile Nevin Yanıt, Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut'u kendisine örnek aldığını sözlerine ekledi.
- Örnek sporcu
Parlak'ın antrenörü İbrahim Halil Aydın ise çok disiplinli çalışan bir sporcu olan Demet'in, karakteri ve kişiliğiyle altyapıdaki gençlere örnek olduğunu söyledi.

Bu yıl Dünya Gençler Şampiyonası'nı kendilerine hedef koyduklarını anlatan Aydın, öncelikli hedeflerinin orada finale kalmak ve madalyayla dönmek olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA