Galatasaray'ın yeni hocası belli oldu

Galatasaray yönetimi, Mancini'den boşalan teknik direktörlük koltuğuna Mircea Lucescu'yu getirdi.

Mancini ile şok bir şekilde yolları ayıran Galatasaray, 2000 yılında takıma UEFA Süper Kupası'nı kazandıran Rumen teknik adam Lucescu ile el sıkıştı.

Yönetim, Terim'den sonra göreve gelen Mancini'de olduğu gibi "Hemen hoca buldu" denmesin kaygısıyla anlaşmayı saklıyor. Luce, pazartesi günü resmen duyurulacak. Usta hocanın ekibi bile belirlendi. Rumen teknik direktör, eski Beşiktaşlı futbolcu Zago ve Fatih Terim'in de yardımcılığını yapan Hasan Şaş ile birlikte takımın başına geçecek

Galatasaray, Roberto Mancini ile yolları ayırdıktan sonra efsane bir isimle anlaşmaya vardı. Mircea Lucescu, sarı-kırmızılıların yeni teknik direktörü oldu. Transfer bütçesi nedeniyle Mancini'nin 'yan çizeceğini' günler önceden tahmin eden başkan Ünal Aysal, Cimbom'a 2000'de UEFA Süper Kupası'nı, 2001-2002'de ise Süper Lig şampiyonluğunu getiren Rumen hoca Lucescu ile anlaştı. Ancak yönetim aynı Fatih Terim'den sonra gelen Mancini'de olduğu gibi "Hemen hoca buldu" denmesin diye durumu saklıyor.

EKİBİ BİLE BELLİ
Shakhtar Donetsk ile sözleşmesini feshetme konusunda çalışan Mircea Lucescu, pazar gününe kadar sorunu çözecek. Galatasaray, anlaşma sağlandığını pazartesi günü kamuoyuna resmen duyuracak. Kulübe yakın kaynaklardan gelen bilgiye göre Luce'nin ekibi bile belli... Beşiktaşlı eski futbolcu Zago ve Terim'in de yardımcılığını yapan Hasan Şaş, Rumen hocanın kurmayları olacak. Mancini'nin yardımcısı Tugay Kerimoğlu ise tekrar altyapıya dönecek. Erdal Keser'in sportif direktörlüğü de Lucescu'nun onayı ile kesinleşti.