Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'ndaki Yenileme Çalışması

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor'un kulüp başkanı Mustafa Yolbulan, Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'ndaki yenileme çalışmalarıyla ilgili, "Tribünlerle ilgili çalışmalar sonuçlanmış durumda ancak gerek TFF gerekse UEFA standartlarında maç oynanabilmesi için eksiklik bulunmaktadır" dedi.

Yolbulan, gazetecilere yaptığı açıklamada, inşaat çalışmalarının geçen sezonlarda herkesi üzdüğünü, mülkiyeti ve yönetimi Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünde olan stadın inşaatının tamamlanması, eksiklerinin giderilmesi için kulüp olarak gerekli girişimlerde ve destekte bulunduklarını söyledi.

"Tribünlerle ilgili çalışmalar sonuçlanmış durumda ancak gerek TFF gerekse UEFA standartlarında maç oynanabilmesi için hala birkaç eksiklik bulunmaktadır" diyen Yolbulan, "Kulüp olarak eksikliklerin tamamlanması yönünde kararlılığımız sürdürülüyor. Oynanacak ilk resmi müsabakada stadımız tam anlamıyla hazır hale gelecektir. Yaklaşık 14 bin kapasiteli olacak" diye konuştu.


-Passolig uygulaması
Taraftar kaybı yaşamamak ve uygulama dolayısıyla resmi bir cezaya maruz kalmamak adına hali hazırda e-bilet uygulamasının yüklenicisi firmanın gerekli teknik donanım sağladığını ve işler hale getirdiğini vurgulayan Yolbulan, şöyle devam etti:
"Yeni stadımızda e-bilet uygulaması geçerlidir ve uygulanmaktadır. Burada kritik olan konu taraftarlarımızın sezon başına kadar maç biletlerini yükleyecekleri Passolig kartlarını almaları. Yeni sezonda stada gerek kombine gerekse maç biletiyle girebilmek için her bir taraftarın kendisine ait Kardemir Karabükspor logolu Passolig kartı olması şart. Bu şartın alternatif bir uygulaması bulunmamaktadır. TFF'nin bu uygulamayı değiştirmesi gibi bir beklentiye girilmesin."

-Kombine satışları
Çok yakın bir zamanda kombinelerin satışa açacağını ifade eden Yolbulan, "Kombine alınabilmesi içinde bu Passolig kartlarının olması gerekecek. Yeni sezonda kapasitesi artan yeni stadımızda daha fazla koltuğu kombineye açıyoruz. Kombine fiyatlarımızı da taraftarlarımızın alabileceği rakamlarda tutma kararı aldık. 150 ile bin lira arasında olacak. Kombinelerde e-bilet gibi taraftarın kendi Passolig kartına yüklemesiyle satılacaktır" diye konuştu.


Kaynak: AA