Amatör Küme'nin İlk Şampiyonu Kaynarca Spor

Kaynarca Spor, Sakarya 2. Amatör Lig Kuzey Grubu'nda ligin bitmesine 4 hafta kala Karasu Güven Spor'u 3-0 yenerek üst lige çıkmayı garantiledi.

6 takımın mücadele ettiği ligde Kaynarca Spor oynadığı 6 maçın 6'sından da galip ayrıldı. İkinci sıradaki Gölkent Spor'la arasında 9 puan bulunan Kaynarca Spor, sahasında çıkan olaylar nedeniyle iki yıl önce küme düşürülme cezası almıştı.
Kaynarca Spor Sakarya 2 Amatör Küme'de yer alan 8 grupta 1. Amatör Küme'ye yükselen ilk takım oldu.
Kulüp Başkanı Hüseyin Yıkılmaz, yönetim kurulu toplantısında Kaynarcalı iş adamları ve esnafları ziyaret ederek bütçe oluşturma kararı aldıklarını belirterek, "Toplanan bağışları futbolcularımıza prim olarak dağıtacağız. 15 Haziran Pazar günü Karaman Suni Sahası'nda oynanacak Darıçayırı maçında ise kupa ve madalya töreni organizasyonu yapmayı planlıyoruz. Ayrıca bir gece düzenleyerek şampiyonluğumuzu yemekli-eğlenceli toplantı ile kutlayacağız" diye konuştu.

Kaynarca Futbol Sahası'nda çalışması süren suni sahanın altyapısının tamamlanması için çalışmaları hızlandıracak girişimlerde bulunacaklarını aktaran Yıkılmaz, "Emaneten gönderildiğimiz 2. Amatör Küme'den gurur veren sonuçlarla tekrar olmamız gereken lige geri dönmek sevindirici ve gurur verici. Yönetim kurulu üyelerimiz Nait Usta, Yahya Özer, Mahmut Özer, Selçuk Bal'a tüm enerjisini takıma veren teknik direktörümüz Sezgin Tutar'a, yardımcı hocalarımız İlker İlhan, Yusuf Bozkurt ve Uğur Özer'e, sezon boyunca maddi desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Zeynur Özel'e, takıma maddi destek veren iş adamlarımıza, esnaflarımıza, taraftarlarımıza teşekkür ediyor, sporcularımızın gözlerinden öpüyorum" ifadesini kullandı.
Teknik direktör Sezgin Tutar da "2013 yılı eylül ayında başladığımız sezonda U 19 takımımızla yol alırken, devamında U 14, U 15, U 16, U 17 takımlarımız da resmi maçlarını oynadı. Bu gruplarda ligleri orta sıralarda tamamladık. Geçtiğimiz yıl çok ağır ceza alarak haksız yere 1. Amatör Küme'den düşürülen takımımız, bu yıl Kuzey Grubu'nda 20 maçlık seride rakiplerimizden fizik, sürat ve teknik anlamda üstün olduğumuzu gösterdik. Bu maçlara 13 hazırlık maçı yaparak çıktık" diye konuştu.

Kaynak: AA