Galatasaray’da En Güçlü Aday Jupp Heynckes

Galatasaray’da İtalyan teknik adam Roberto Mancini’nin görevinden ayrılmasının ardından, teknik direktörlük için en güçlü adayın Jupp Heynckes olduğu ifade ediliyor.


Galatasaray yönetimi, teknik direktör Roberto Mancini ile yolların ayrılmasının ardından yeni teknik adamın kim olacağını vakit kaybetmeden belirlemek istiyor. Sarı-kırmızılı camiada ön plana çıkan isim ise 69 yaşındaki Alman çalıştırıcı Jupp Heynckes. Başkan Ünal Aysal’ın yeni teknik direktörün yabancı olacağını söylemesinin ardından, Pazartesi gününe kadar yeni ismin belirlenmesi planlanıyor.

KARİYERİNE MÖNCHENGLADBACH İLE BAŞLADI
Galatasaray’da alternatiflerin ilk sırasında yer alan Jupp Heynckes, 1979-1987 yılları arasında Mönchengladbach’ı çalıştırdı. Mönchengladbach’ın başında geçirdiği 8 sezonun 6’sında UEFA Avrupa Ligi’ne katılmayı başaran Heynckes, 1987 sezonu sonunda Alman devi Bayern Münih’in başına geçti. Münih ekibini çalıştırdığı ilk sezonda şampiyonluğu yakalayamayan Heynckes, daha sonra iki sene üst üste şampiyonluk elde etti. 1990-1991 sezonunun ardından ise görevden ayrıldı.

UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE 3 FİNAL
Almanya’nın Eintracht Frankfurt, Schalke 04, Bayer Leverkusen gibi takımlarını çalıştıran Heynckes, İspanya’dan da Real Madrid, Atletic Bilbao ve CD Tenerife takımlarını çalıştırdı. Son olarak 2011-2013 yılları arasında Bayern Münih’i çalıştıran Alman teknik adam, 2012-2013 sezonunda şampiyonluk yaşama başarısı göstermişti. Heynckes 2012 yılında Bayern Münih’i UEFA Şampiyonlar Ligi’nde finale taşımış, Münih ekibi penaltılar sonucu kupayı Chelsea’ye kaptırmıştı. Bayern Münih, Heynckes yönetiminde 2013 yılında tekrar final oynamış ve Borussia Dortmund’u 2-1 mağlup ederek kupaya uzanmıştı. Tecrübeli teknik adam bu başarıya 1998 yılında Real Madrid’le de ulaşma başarısı göstermişti.

Önümüzdeki sene UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olan Galatasaray, teknik direktör olarak Avrupa arenasında tecrübeli bir isimle anlaşmak istiyor. Bu anlamda Jupp Heynckes ismi listenin başını çekiyor.

Kaynak: İHA