Dilovası, Uzakdoğu Dövüş Sanatlarında Türkiye’yi Temsil Edecek

Balkan Wushu Federasyonunun düzenlemiş olduğu, Geleneksel Modern Taolu Sanda ve QINGDA Şampiyonası 12-15 Haziranda Sakarya'da gerçekleşecek.

Bu yarışmada Dilovası Belediye kick box ve kungfu-wushu okulu öğrencilerinden 56 kiloda ülkemiz adına yarışacak olan Hazar Vural, "Halkımı en iyi şekilde temsil edeceğim, en iyisi olacağım” dedi.


Kendisine çalışmaları boyunca destek olan Dilovası Belediye Antrenörü Hasan Yıldız, bu şampiyonada Milli Takım antrenörü olarak Hazar’a antrenörlük yapacak. Yıldız, yapılan çalışmaların profesyonel düzeyde gerçekleştiğini, tüm imkanların başarıya dayalı olarak kullanıldığını, ülke çapında başarılı sporcular yetiştirilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Milli Wushu Takımı’nı temsilen, sporda Dilovası’nın başarısını gösterecek bu çalışmaları gururla icra ettiklerini belirten Yıldız, “Belediye Başkanımız sayın Ali Toltar, bizlere bu konuda destek verdi, Dilovası’nın başarılarıyla övünmesi bize yetiyor” dedi.

Hazar Vural, 2013 yılında Türkiye ikinciliği, 2011 yılında Türkiye üçüncülüğü olarak yüksek başarı elde etmişti. 2014 yılında ülkesini temsil eden Hazar, “Yıldızlar kategorisinde başarı elde edeceğime inanıyorum, halkımı en iyi şekilde temsil edeceğim, en iyisi olacağım” dedi.

Kaynak: İHA