Akçay, Basın Mensuplarıyla Buluştu

Spor Toto Süper Lig’de mücadele veren Akhisar Belediyespor, yeni sezon için anlaşmaya vardığı Mustafa Reşit Akçay, Akhisarlı yerel ve ulusal basın mensupları ile buluştu.


Gülbeyaz-ı Ziyafet Restoran'da akşam yemeğinde bir araya gelen Akçay ve teknik ekibi, Akhisar Belediyespor Basın Sözcüsü İbrahim Evren Acar yeni sezon öncesi yapılan planlamalar hakkında bilgiler aktardı.

Akhisar Belediyespor’un kurumsal yapısını beğendiklerini belirten teknik direktör Akçay, yurtiçi ve yurtdışında yapacakları kamplar hakkında detayları açıkladı.

Akçay 38 oyuncularının olduğunu, 25 kişi ile çalışmak istediklerini belirtti.

Akçay, yeni sezon planlamalarına değinerek, "Takım ile ilgili genel bilgiler istatistik bilgiler, karakter ve enerjileri ile ilgili araştırmalar yaptık. İç transfer ile ilgili değerlendirmeleri yönetime sunduk. Yönetimin de bunu hayata geçirmesini bekliyoruz. Dış transfer çalışmaları ile çalışmalara başladık. Kulübün transfer için ayarladığı kota doğrultusunda çalışmalar yapacağız. İşin sağlıklı yürümesi konusunda teknik heyetimiz itinalı çalışmasını sürdürüyor. 8 Temmuz’da ilk yurt içi kampını açıp çalışmaları başlatacağız. Erzurum’da yurt içi kampını yapmak istiyoruz. Yurt dışı için bize gelen teklifleri değerlendiriyoruz. 8 Temmuz’da başlayacak kamp 8 Ağustos’ta sona erecek ve Akhisar’a dönüş yapacağız. Yurt içi kampımız 8 ile 27 Temmuz arasında yapmayı planlıyoruz" dedi.

"YURT DIŞINDA 5 HAZIRLIK MAÇI YAPMAK İSTİYORUZ"
Akçay, daha sonra üç gün iznin ardından yurt dışı kampına gideceklerini vurgulayarak, "Bizim için yurt dışında yapacağımız hazırlık maçlarındaki kalite önemlidir. Buna göre plan yapacağız. Kulübün belirlediği kriterler çerçevesinde hedef belirleyeceğiz. Bizim hedefimiz belirlenen çizginin üzerine çıkmak, popülist yaklaşımlar içerisinde olmayacağız. Bize inananların hislerine göre hareket edeceğiz. Akhisar camiası ile uyum sağladığımız için buradayız. Hem kulübün bize hem bizim de kulübe büyük ihtiyacımız var. Yurt içinde iki hazırlık maçı düşünüyoruz, özellikle fiziksel gelişimlere önem vermek istiyoruz. Yurt dışında ise 5 hazırlık maçı yapmak istiyoruz" diye konuştu.

"ÖZELLİKLE SAVUNMA KALİTESİNİ YUKARIYA ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"
Kulüp içerisinde bir yapılanma olduğunu ifade eden Akhisar Belediyespor'un teknik adamı, "Kulüp içerisindeki enerjiyi daha etkin hale getirmek için çalışacağız. Yıkmak yerine varolan durumu iyileştirmeye çalışacağız. Saha içerisindeki taktik ile ilgili daha etkin ve daha pozitif hale getirmek istiyoruz. Özellikle takımımızın savunma kalitesini yukarıya çıkarmak güvenli bir futbol anlayışını getirmeye çalışacağız. 25 oyuncumuz bizim oyuncumuz, Bilal, Niasse ve Uğur’un çok değerli olup diğerlerini sınıflandırmak bizim işimiz değil. Tüm oyuncularımız bizler için eşit hepsi aynı konu için mücadele veriyor. Lig menfaatleri doğrultusunda yönetim bazı kararlar alabilir. Asla vazgeçilmeyecek oyuncu ve teknik heyet yoktur. Yaş ortalaması 29 olan bir takıma sahibiz. Fiziksel baskı futbolda çok önemlidir. Yaşlı oyuncuları değersizleştirmek bizim işimiz değil, stratejik olarak hareket etmek bizlerin ve yöneticilerin en önemli hakkıdır. Bunlar ha deyince olacak işler değil bunlar bir planlı bir şekilde sistematik olarak yapılacak konulardır. Yönetimimiz de buna sahip bir kapasiteye sahiptir" ifadelerini kullandı.

"BİZDEN BEKLENEN HER ZAMAN BAŞARILI OLMAK VE KARŞI TAKIMI YENMEK OLACAKTIR"
Profesyonel düzeyde ilk olarak iyi sonuca baktığını vurgulayan Akçay, "Ama iyi bir futbol anlayışı da çok önemlidir. Çünkü bizden beklenen her zaman başarılı olmak ve karşı takımı yenmek olacaktır. Kontratak ve direkt oyun bu takımın yapısını oluşturuyor. Bizler de bu formatı kendimize yakıştırırız. Bunları daha geliştirip sahaya sürmeye çalışacağız. Bir kulübün içerisinde teknik adam diğer gelen adamlara miras bırakması gerekmektedir. Biz de bizden sonrakilere miraslar bırakacağız. Değişimleri kulübe bildiriyoruz ve çok güzel geri dönüşler geliyor. İçinde bulunduğumuz şartları iyileştirirken buradaki vizyonlara da ayak uydurmak zorundayız. Akhisar 100 yıla yakın bir futbol birikimi vardır, bundan dolayı bazı şeyleri yapmak daha kolay olacaktır" şeklinde konuştu.

"KİLO ALMAMAK İÇİN KENDİMİZİ KORUMAK ZORUNDA OLACAĞIZ"
Akhisar’ın çok üst düzeyde bir yemek kültürü olduğuna da değinen Mustafa Reşit Akçay, "Kilo almamak için kendimizi korumak zorunda olacağız. Misafirlere nezaket kuralları içerisinde çok saygılı kişiler mevcut. Altyapı konusunda yönetim ile görüşmelerimiz oldu. Altyapı koordinatörü konusunu yönetime bıraktık. Buraya gelecek arkadaşımıza her türlü destek vermeye hazırız. Olumlu ve pozitif destekler verebiliriz ve buna hazırız. Ama altyapı ile ilgili çalışma içerisinde bir dışarıda olacağız. Orası başlı başına takip edilmesi gereken ve ince elenip sıkça dokunulması gereken bir noktadır” diye sözlerini noktaladı.

Kaynak: İHA