Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası

Türkiye Dağcılık Federasyonunca (TDF) gerçekleştirilen Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası'nın ikinci ayağı 14-15 Haziran tarihlerinde Kayseri'de yapılacak.

Hacılar Belediyesi ev sahipliğinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes AŞ, Hacılar Arama-Kurtarma Dağcılık Havacılık ve Kış Sporları Kulübünce (HADAK) desteklenen Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası'nın yapılacağı Erciyes Hacılar Kapı bölgesinde çalışmalar sürüyor.
Bölgede incelemelerde bulunan Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ve Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, 14-15 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası'na tüm sporseverleri davet etti.
Hazırlıkların sürdüğünü belirten Ekici, şampiyonaya 10 ilden 50 sporcunun katılacağını söyledi.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cıngı ise Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Erciyes Master Planı'nın tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, amaçlarının Erciyes Dağı'nı hem kış sporları hem de dağcılık sporları merkezi haline getirmek olduğunu dile getirdi.
Büyükşehir Belediyesinin Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (ORAN) desteği ile dağcılık sporlarına yönelik olarak olimpik bir tırmanma duvarı oluşturduğunu anlatan Cıngı, "Türkiye Şampiyonası hem bizim hem de Hacılar açısından çok önemli. Çünkü Hacılar ilçemizde Türkiye milli takım seçmeleri yapılacak. Dolayısıyla bu çerçevede Türkiye'nin birçok ilinden milli sporcular buraya gelecek" diye konuştu.


Kaynak: AA