Orman Açıklaması

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yeni yapılan Vodafone Arena Stadı ile büyük başarılara imza atacaklarını söyledi.


Siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman, Beşiktaş Dergisi’nin Haziran sayısında camiaya ve taraftarlara seslendi. Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden madencileri anarak sözlerine başlayan Orman, “Bildiğiniz üzere, ülkenin en köklü ve ilk spor kulübü olan Beşiktaş, her konuda olduğu gibi toplumsal olaylarla ilgili konularda da çok duyarlı bir camiadır. Yüzlerce işçiyi kaybettiğimiz facianın ardından camiamızın üzüntü ve desteğini iletmek üzere Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ile birlikte Soma’ya gittik. Bu ziyaretimize eşlik eden dernek temsilcilerimiz ve kendi imkanlarıyla Soma’ya gelen Beşiktaşlılar’la birlikte halkın acısına ortak olmayı istedik. Acılı ailelerle görüştük, yetkililerden bilgi aldık. Beşiktaşlılık budur, Beşiktaşlılık acıları paylaşmaktır” dedi.

“CAN KAYBININ NEDEN OLDUĞU ACININ YERİNİ TUTAMAZ”
Orman, can kaybının neden olduğu acının yerini maddi bir şeyin tutamayacağını ifade ederek, “Ama bir nebze de olsa geride kalan eşlerin, çocukların gelecek yaşamlarına destek olmak, dertlerine ortak olabilmek için bazı adımlar attık. Ligin son haftasında oynadığımız Gençlerbirliği maçının bilet satışından elde edilen geliri ihtiyaç sahiplerine bağışlamayı kararlaştırdık. Beşiktaş Belediyesi’nin madencilerin aileleri için başlattığı Beşiktaş Evleri, Beşiktaş Konutları yapılması projesine biz de katkı sağlayacağız. Bu tür projelerimiz devam edecek” diye konuştu.

“BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞIZ”
Bir futbol sezonunun daha geride kaldığını dile getiren Orman, “Futbol takımımız, Spor Toto Süper Lig 2013-2014 sezonunu, zorlu süreçlerin ardından üçüncü sırada bitirdi ve Şampiyonlar Ligi’ne ön eleme oynayarak katılma hakkı kazandı. Slaven Bilic başta olmak üzere teknik ekibimize, futbolcularımıza ve tüm sıkıntılara rağmen onların yanında yer alan siz değerli taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Her zaman söylediğimiz gibi, futbol başta olmak üzere tüm branşlarımızla, kulübümüzün yapısıyla, gelirleri, projeleri ile ilgili uzun vadeli planlarımız mevcut. Yeni sezonla ilgili teknik heyetimizin raporu doğrultusunda gerekli çalışmalara vakit geçirmeden başladık. Siz büyük Beşiktaş taraftarının desteği ve inancı ile kulübümüzün büyüklüğüne ve şanlı geçmişine yaraşır Vodafone Arena’da, Beşiktaş’ın ve Türk futbolunun geleceğine damga vuracak büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

“HENTBOL TAKIMIMIZI TEBRİK EDİYORUM”
Orman, 2013-2014 sezonunda Beşiktaş Hentbol Takımı’nın hem Türkiye Kupası’nda hem de süper ligde şampiyon olduğunu hatırlatarak, “Takımımızı tebrik ediyor; altısı üst üste olmak üzere toplamda onuncu lig şampiyonluğuna imza atan antrenörümüz Müfit Arın ve teknik ekibi ile oyuncularımızın başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA