Darüşşafaka Doğuş, Beko Basketbol Ligi'nde

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi Play-off yarı final serisi 4. maçında Darüşşafaka Doğuş deplasmanda Yeşil Giresun Belediyespor’u 73-68 mağlup ederek, Beko Basketbol Ligi’ne çıkmaya hak kazandı.



ORHUN ENE: “GALATASARAY VE FENERBAHÇE GİBİ ÇOK BÜTÇELİ TAKIMLARIN OLUŞTURDUĞU TAKIM YAPISINI BİZ DÜŞÜNMÜYORUZ”
Maç sonu basın toplantısında konuşan Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Orhun Ene, "Kendi adıma konuşuyorum üzgünüm. İnanın biz elenmiş olsaydık da Giresun Belediyespor adına sevinecektim. Burada tribünlerde büyük bir heyecanla, bu spora ne kadar değer verildiğini gördüm ve şahit oldum. Ben kaybetseydim bunun hesabını verecektim ama kazandık. Gönül isterdi ki Yeşilgiresun Belediyespor ile finalde karşılaşalım ama burada karşılaştık” dedi.

Gazetecilerin 1. ligdeki hedeflerini sorması üzerine Orhun Ene, "Biz farklı bir model peşindeyiz. Bugün Efes, Galatasaray ve Fenerbahçe gibi çok bütçeli takımların oluşturduğu takım yapısını biz düşünmüyoruz. Türkiye basketbolunun şuanda bir geliri yok. Türkiye’de basketbol gelir getirmiyor. Önce kulüplerin bu yapısını düzeltmesi lazım. Bu da bir zaman alacak. Biz model oluşturabilecek bir kulüp kurmak istiyoruz. Biz Türkiye liginde çok yukarılara, şampiyonluklara oynayan bir takım olmasa da yavaş yavaş ayaklarını yere sağlam basan, yapısını yavaş yavaş oturtan bir takım kuracağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA