Trabzonspor'un Hami Mandıralı İle Derbi Sınavı

Avrupa Kupalarına katılma yolunda Galatasaray'a karşı sahasında kritik bir sınav verecek olan Trabzonspor, teknik sorumlu Hami Mandıralı yönetiminde bu sezon ilk derbisini kazanmak istiyor.


Spor Toto Süper Ligi'nin 33. haftasında sahasında, Galatasaray'ı konuk edecek olan Trabzonspor, rakibiyle bir sezona bedel bir müsabaka oynayacak. Üç büyüklere karşı galibiyet hasreti çeken Karadeniz ekibi, 750 günlük özlemi de bitirmeyi hedefliyor. İki takım açısından da büyük bir öneme sahip olan müsabaka Trabzonspor'un, Avrupa Kupalarına katılması yolunda belirleyici olacak. Sivasspor ile aynı puana sahip olan Karadeniz ekibini 47 puanlı Kasımpaşaspor ve Karabükspor takip ediyor. Mutlak galibiyet parolasıyla sarı-kırmızılı takım ile oynayacakları müsabakaya hazırlanan bordo-mavililer, üç büyüklere karşı olan galibiyet özlemini ise teknik sorumlu Hami Mandıralı yönetiminde bitirmek istiyor. Gelecek sezon takımda kalıp kalmayacağı merakla beklenen Mandıralı için Galatasaray maçı da büyük bir önem taşıyor.

MANDIRALI MOTİVASYONU
Zorlu maç öncesi Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde adeta sıkı yönetim ilan eden teknik sorumlu Hami Mandıralı, bir sezona bedel olacak maç için futbolcuların beyinlerini yıkıyor. Galatasaray ile sezonun en önemli maçlarında birini oynayacaklarını futbolcularına aktaran MandIralı, "Bu maç ile ilgili söylenecek fazla bir söz ve laf yok. Siz neyin ne olduğunu biliyorsunuz. Galatasaray ile bir sezonunun maçına oynayacağız. Bu maç sonrası elimizde neyin olacağını hep birlikte göreceğiz. O yüzden bu sezon çok üzdüğümüz, camiamızı ve taraftarımızı sevindirmek için bu maçta varımızı yoğumuzu ortaya koyarak mutlak kazanmalıyız" diyerek oyuncularını zorlu maça motive etmeye çalıştığı öğrenildi.

ÜÇ BÜYÜKLERE KARŞI 16 MAÇTIR KAZANAMIYOR
Trabzonspor, üç büyükler olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray karşısında oynadığı son 16 maçta galip gelemeyerek taraftarını mutlu edemedi. Söz konusu takımlara karşı en son galibiyetini 21 Nisan 2012'de Süper Final şampiyonluk grubunun 2. haftasında, Beşiktaş'ı sahasında 1-0 yenerek elde eden bordo-mavili ekip, bu tarihten itibaren ezeli rakiplerine karşı galip gelemedi. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı 15 lig, 1 de Türkiye Kupası finali olmak üzere 16 maç yapan Trabzonspor 8 mağlubiyet ve 8 beraberlik aldı.

BU SEZON İSTANBUL TAKIMLARINI YENEMEDİ
Trabzonspor, bu sezon İstanbul takımlarına karşı oynadığı maçlarda galibiyet yüzü görmedi. Ligin ilk yarısında söz konusu rakiplerle deplasmanda karşılaşan bordo-mavililer, Beşiktaş'a 2-0, Galatasaray'a 2-1, Kasımpaşaspor'a 3-2 yenilirken, Fenerbahçe ile golsüz berabere kaldı. Ligin ikinci yarısında sahasında Beşiktaş ile 1-1 berabere kalan Karadeniz ekibi, Fenerbahçe karşısında 1-0 yenik durumdayken taraftarların çıkardığı olay nedeniyle tatil edilen karşılaşmanın ardından hükmen yenik sayılmıştı. Kasımpaşaspor ile oynanan karşılaşmada ise gol sesi çıkmamıştı.

Kaynak: İHA