Fenerbahçe 4 - 0 Kardemir Karabükspor

Şampiyon Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu’nda seyircisine 4-0’lık Karabükspor galibiyetiyle veda etti. Sarı Kanaryalar, Sow, Meireles, Emre ve Webo ile bulduğu gollerle Karabük’ün fişini çekti

Spor Toto Süper Lig'in şampiyonu Fenerbahçe, 33. haftada Kardemir Karabükspor'u konuk etti. Sarı lacivertliler, Karabük maçından 4-0'lık galibiyetle ayrıldı. Kanarya'ya 3 puanı getiren goller Moussa Sow, Raul Meireles, Emre Belözoğlu ve Pierre Webo'dan geldi. Sarı lacivertli ekip, ligde puanını 71'e çıkartırken, Karabük, 47 puanla 7. sırada kaldı. Fenerbahçe, sezonun Şükrü Saracoğlu'ndaki son maçında kazanmasını bilerek taraftarına galibiyetle veda etti.

Kadıköy'de maça oldukça istekli başlayan şampiyon, 14. dakikada 14. golüne ulaşan Sow ile öne geçti. Caner'in pasında soldan ceza sahasına giren Emenike, topu içeriye çevirdi. Meireles'in vuruşunda savunmadan seken top Sow'un önünde kaldı. Senegalli golcü, kale önünde bekletmeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

Sarı lacivertlilerin maçtaki 2. golü 41. dakikada geldi. Sol kanattan gelişen atakta Caner'in ortasında Emenike'nin vuruşu kaleciden geri geldi. İlk yarıdaki istekli futboluyla dikkat çeken Meireles, altıpas önünde buluştuğu topu sert bir vuruşla ağlara göndererek takımını 2-0 öne geçirdi.

Meireles'in bu golü seyircinin takımın coşkusunu daha da artırırken, Kanarya 2 dakika sonra 43'te 3. golü buldu. Sow'un sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahası içinde topla buluşan isim Emre oldu. Tecrübeli futbolcunun, gelişine yaptığı vole vuruş, yerden sekerek kaleci Waterman'ın üzerinden ağlarla buluştu.

Fenerbahçe'ni maçtaki son golü ise 90. dakikada geldi. Caner'in sağdan ortasına iyi yükselen Webo topu ağlara göndererek karşılaşmanın skorunu belirledi.

Sarı lacivertliler, bu sezon sahasında lig maçı yitirmeyen tek takım oldu ve bir rekoru daha kırdı. Fenerbahçe, bu sezon Süper Lig'de evinde oynadığı 17 maçta 14 galibiyet 3 beraberlik aldı. Kanarya, geçen sezon da sahasındaki son 6 maçını kazanmıştı. F.Bahçe, Karabük'ü de yenerek Şükrü Saracoğlu'ndaki son 23 sınavında yenilgi almamış oldu.