E-bilet ve Passolig Uygulaması

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Eski Disiplin Kurulu Üyesi ve spor hukukçusu Av. Remzi Kazmaz, spor müsabakalarındaki şiddeti önlemek amacıyla hayata geçirilmeye çalışılan e-bilet ve Passolig uygulamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ankara 16. Tüketici Mahkemesi'nin Passolig uygulamasını durdurmasıyla ilgili Bodrum'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Kazmaz, TFF'nin geçen ihalede topu ısrarla taca attığını, Kulüpler Birliği'nin de bu duruma seyirci kaldığını söyledi.

E-bilet ve Passolig uygulamasından karlı çıkan tek kuruluşun bir banka olduğunu iddia eden Kazmaz, "Yani turnikeden geçen her biletli kişinin ödeyeceği paranın iki lirası bu bankaya gidecek.Türkiye'de oynanan tüm maçların haftalık seyirci toplamı milyonları aşıyor. Seyirci sayısını 2 lira ile çarparsak milyonlarca dolarlık hasılat sporla hiç alakası olmayan ve yeni kurulan bankanın kasasına gitmesi düşündürücü değil midir?" dedi.

Kulüpler Birliği ile TFF'yi bu ihale oyununa gelmemeye çağıran Kazmaz, "Derhal kendi bünyelerinde şirket kurarak yandaş bankaya giden paranın kendi şirket havuzunda birikip kulüplere eşit dağıtılması hem adilane hem de ihtiyaçtır. Top, TFF ve Kulüpler Birliğindedir" diye konuştu.

Kaynak: AA