Basketbolda Sokaktan Potaya Uzanan Başarı

İzmir'de 15 yıl önce kurulan İzmir Üniversitesi Karşıyaka Engelliler Spor Kulubü, Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi'ne yükselmek için play-off'a katılmaya hak kazandı.

Kulüp başkanı Osman Ertöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllar önce engelli 3 arkadaşı ile tekerlekli sandalye basketboluna başladıklarını söyledi.

Aradan geçen sürede bir takım kurmaya karar verdiklerini, bunun için ilk başlarda sokak sokak dolaşıp engellileri basketbola kazandırmak için çaba harcadıklarını anlatan Ertöz, 1999 yılında kurulan takımın bu günlere zor şartlarda geldiğini ifade etti.

Ertöz, "1999'da kulübü kurduk o günden bugüne çok şey değişti. Artık engelli sporcu aramıyoruz, sporcu olmak isteyenler kendiliğinden geliyor. Engelli sporu bugün Türkiye'de tanındı. Başta basketbol şubesi ile başladığımız faaliyetlerimiz bugün 13 branşta sürüyor" dedi.

Ertöz, İzmir Üniversitesi Karşıyaka Engelliler Spor Kulübü'nü kurduklarında malzeme ve salon sıkıntısı yaşadıklarını işaret ederek, artık koşulların daha iyi olduğuna işaret etti.
Bölgesel ligde son maçı geçen hafta yaptıklarını Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi'ne yükselmek için play-off maçlarına katılmaya hak kazandıklarını hatırlatan Ertöz, "22 Mayıs'ta Kayseri'deki finallerde 1. Lig'e yükselmek için mücadele edeceğiz. Ekibimden çok umutluyum. Çok iyi çalışıyoruz haftada 3 gün idman yapıyoruz. Gerek yönetim kurulu gerek takım olarak sağlam bir ruh yakaladık. Bunun sonuçlarını müsabakalarda elde edeceğimiz başarılarla göstereceğiz" diye konuştu.

Kulübün başkan yardımcısı Erdal Denizaslanı da 1998 yılında tekerlekli sandalye basketboluyla tanıştığını belirterek, "İlk yıllarda böyle salonlar bulamıyorduk, sokaklarda ya da asfalt sahalarda, sokak sandalyeleri ile spor yapmaya çalışıyorduk. Şimdi artık hepimizin özel spor sandalyesi var" dedi.

Denizaslanı, Avrupa Kulüpler Şampiyonu olan ve bu turnuvada All-Star'a seçilen Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın kaptanı Özgür Gürbulak'ın da kendi takımlarında yetiştiğini ve onunla gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA