Sakatlıkların Devası 'At Plazentası'

Bursaspor maçında sakatlanan Gençlerbirliği futbolcusu Doğa Kaya, Sırp farmakolog Marjana Kovacevic'in "at plazentasından" ürettiği jelle 2 günde sahalara döndü.

Doğa Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında oynanan Bursaspor karşılaşmasında sakatlandığını ve sağ bacak baldırında yırtık meydana geldiğini söyledi.

MR sonucuna göre, sahalardan 3 hafta uzak kalabileceği söylendiğini aktaran Doğa Kaya, takım arkadaşları Tosic ve Petrovic gibi kendisinin de Marjana Kovacevic'e tedavi olmak için Sırbistan'a gittiğini anlattı.
Farmakolog Marjana Kovacevic'in, başkent Belgrad'daki tedavi merkezine giden Doğa Kaya, Sırp bilim adamının at plazentasından ürettiği ve formülünü sır gibi sakladığı tedavisiyle şifa buldu.
Tecrübeli futbolcu, Kovacevic'in jel tedavisinin ardından 2 gün geçmesine rağmen Spor Toto Süper Lig'deki Galatasaray maçına yetişti ve ilk 11'deki yerini aldı.
Tedaviyle ilgili Doğa Kaya, "İnanılmaz, bir mucize yaşadım. 3 hafta sahalardan uzak kalacaktım ancak 2 gün sonra maça çıktım" diye konuştu.

Gençlerbirliği'nin Sırp futbolcusu Dusko Tosic de Marjana Kovacevic'in arkadaşı olduğunu belirterek, "Çok yüksek ücretler teklif edilmesine rağmen karışımın formülünü vermiyor" dedi.

Tosic, formülünü çok yüksek ücretler teklif edilmesine karşın paylaşmayan Sırp farmakoloğun, Manchester Unted'ın Hollandalı golcüsü Robin Van Persie, Manchester City'nin Belçikalı yıldızı Vincent Kompany, Chelsea'den Lampard, Valeri Bojinov, Marko Pantalic ve Ivica Olic gibi birçok ünlü futbolcuyu da tedavi ettiğini anlattı.

- "Olumlu sonuçlarını gördük"
Kırmızı-siyahlı kulübün doktoru Savaş Kudaş da uygulamanın kas yırtıklarının tedavisinde olumlu sonuçlarını gördüklerini ifade etti.

Tedavi yöntemine ilişkin henüz herhangi bir bilimsel araştırmanın yapılmadığını belirten Kudaş, "Kas yırtıklarının tedavisinde teknolojik gelişmelere paralel ilaç üretimi ve alternatifler her geçen gün artıyor. Hatta kandaki büyüme faktörleri tedavilerde değerlendiriliyor. Sırp farmakoloğun kullandığı yöntemin deneysel çalışmalar sonucunda daha güvenilir olacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA