City şampiyonluğa yürüyor

İngiltere Premier Ligi'nde Aston Villa'yı konuk eden City, rakibini 4-0 mağlup etti ve bitime 1 hafta kala Liverpool'dan liderliği aldı.

Karşılaşmanın ilk yarısında oyunun hakimi Manchester City'ydi. İlk yarıda atak bir oyun sergileyen Manchester ekibi, David Silva ve Samir Nasri ile yüzde yüzlük gol pozisyonlarını gole çeviremedi.

İlk yarının sonlarında da skor değişmeyince soyunma odasına 0-0'la gidildi.

Manchester City ikinci yarıya da baskılı başladı. Ligde liderliğe yükselebilmek için mutlak galibiyete ihtiyacı olan City, aradığı golü 64. dakikada Boşnak golcüsü Edin Dzeko ile buldu ve 1-0 öne geçti.

Golden sonra da ataklarını sürdüren Manchester City'de 72. dakikada Dzeko bir kez daha sahne aldı ve skoru 2-0'a getirdi.

Mancherster City, 89. dakikada önce Jovetic ile skoru 3-0 yaptı. Uzatma dakikalarında ise Yaya Toure, sahneye çıktı ve sonucu belirledi. Karşılaşmayı 4-0 kazanan City, ligin bitimine 1 hafta kala Liverpool'un 2 puan önünde liderliğe yükseldi.

Premier Ligin son haftasında Manchester City, sahasında West Ham United'ı konuk edecek. Liverpool ise Newcastle United'ı ağırlayacak.