Çadır Kentte Futbol Turnuvası

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde barınan Suriyeli Gençlerarası Futbol Turnuvasında dereceye giren takımlara kupaları verildi.


20 takımın katıldığı turnuvanın final müsabakasını izlemeye Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Suriye Ulusal Konsey yetkilileri ve Kamp Müdürü Hüseyin Ortaç izledi. Müsabakanın normal süresi 1-1 bitmesinin ardından şampiyon penaltı atışları ile belli oldu. Dereceye giren takımlara kupalarını Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ve kamp yönetimi birlikte verdi. Final sonucunda birinci gelen takım formalarını havaya atarak sevinç ve zafer gösterisi yaptılar.

Suriyeli kardeşlerimiz ile bir çok etkinlik düzenlediklerini belirten Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, "Kamp idaresi olarak Kaymakamlık olarak, birçok etkinlikte bulunduk. Bu ilk turnuvamız değil, bu üçüncü turnuvamız. Bu kardeşlerimizin sürekli bu coşkusunu görmek istedik. Bu çalışma adına mesai arkadaşlarımla gururlandım. Birçok kardeşimizin ismini tezahüratlarda gördük. Böyle bir sıcaklığın kamp yönetimiyle görülmesi beni ziyadesiyle memnun etti. Suriyeli kardeşlerimiz zor günleri atlatmış oldu. Sevinçlerini ve coşkularına ortak olduk. Bugün Suriye Ulusal Konsey yetkileri bizimle birlikte finali izledi. İnşallah el birliği ile bu kardeşlerimizin acısını gidermeye çalışıyoruz” dedi.

Final maçını seyreden Suriyeli gençler, birinci gelen takımlarını kutlamak için sahaya inerek tezahüratta bulunurlarken, kendilerine bu fırsatı ve imkanı sunduğundan dolayı ilçe kaymakamına ve kamp idaresine teşekkür ettiler.

Kaynak: İHA