Elazığspor Kulübü Başkanı Öztürk Açıklaması

Elazığspor Kulübü Başkanı Selçuk Öztürk, ''Bizler son Çaykur Rizespor maçımıza kadar bu iş için savaşacağız. Allah'ın izniyle de ligde kalacağız'' dedi.

Öztürk, Elazığspor Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, takımın çok zor dönemlerden bugünlere geldiğini kaydetti.

Takımın ligde kalmak adına hep mücadele ettiğini anlatan Öztürk, tüm kulüpleri kardeş takım olarak gördüklerini, geçen sezon küme düşen 3 kulübün bütçelerinin, yapılarının Elazığspor'un 2-3 katı üstünde olduğunu savundu.
Bu sezon 2 kardeş kulüplerinin daha kümeye düştüğünü, onların da bütçelerine bakılması gerektiğini dile getiren Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Bizim normal şartlarda, bu pozisyonda olan Elazığspor'un bu işi 10 hafta önce bırakması, 10 hafta önce düşmesi lazımdı. Ama biz burada teknik heyetimiz, oyuncularımız, yönetimimiz gecemizi, gündüzümüze katıp burada onurlu bir savaş veriyoruz. Bir bütün halinde onurlu bir savaş veriyoruz. Bizim yerimizde başkası olsa 10 hafta önce kaçar giderdi, bu takım da 10 hafta önce düşerdi. Ama biz aile olarak birbirimize söz verdik. 34. haftaya kadar mücadele edeceğiz. Varsa da bizim yoksa da bizim.''
-Takım düşse de görevi bırakmayacak-
Selçuk Öztürk, takımlarının küme düşmesi durumunda dahi görevi bırakmayacaklarını söyledi.

Ligde kalacaklarına inandığını ifade eden Öztürk, ''Şundan hiç kimsenin şüphesi olmasın: Bizler son Çaykur Rizespor maçımıza kadar bu iş için savaşacağız. Allah'ın izniyle de ligde kalacağız'' diye konuştu.

Öztürk, şöyle devam etti:
''Ben buradan rica ediyorum: bizi sahipsiz bırakanlar sahiplensinler. Bu takım düştüğü zaman 15 gün unutulup kapanacak bir olay değil. Hepimiz bunun vebalinin içindeyiz. Biz birlikten, bütünlükten dirlikten yanayız. Ama yüreğimizde şu yatar: Fatih Sultan Mehmet Han'ın çok güzel bir sözü vardır 'Biz umudumuzu sadece Allah'a bağlarız.' Bizler de öyle insanlarız, gerisi teferruat. Rabbim de nasip etmedi mi ligde kalmayı, biz arkadaşlarımızla karar aldık, bu onursal savaşa, mücadeleye devam edeceğiz bırakmayacağız bu işi. Bunu da bugünden ilan ediyorum.''
-Kulübün borcu-
Kentte, 'kulübün 70 milyon borcu var' diye bir söylentinin ortaya atıldığını ifade eden Öztürk, konuşmasına şöyle devam etti:
''Bu takımın 70 milyon borcu yok. Burada 20 gün sonra mali kongremiz olacak. Arkadaşlarımız çalışıyorlar, orada herkes Elazığspor'un kaç lira borcu olduğunu görecek. Bir örnek vereyim: bugün antrenmana çıkan, A takımdaki bütün oyuncularımız, teknik heyetimiz dahil son 4 maç hariç borcumuz 8 milyon 200 bin lira. O 70 milyon borç var diyenler de utansın.''
-Taraftarlara çağrı-
Ligde, daha önce de duyurdukları gibi Beşiktaş karşılaşmasında Passolig'i uygulamayacaklarını, normal bilet satışının yapılacağını hatırlatan Öztürk, bilet fiyatlarını da çekebildikleri kadar aşağılara çektiklerini bildirdi.
Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı:
''Burada, bu onurlu mücadelede değerli taraftarlarımıza da rica ediyoruz. Pazar günü bu takımı, bizleri yalnız bırakmasınlar. Bugün gelen haberlerde Beşiktaş, taraftarlarına bilet satışını bitirdi. İnanıyorum ki bizim taraftarlarımız da tribünlere gelecek. Pazar günü de orası tıklım tıklım dolacak. İnşallah Beşiktaş maçını alarak yolumuza devam edeceğiz.''

Kaynak: AA