Es-es, Konya'da İkinci Kez 'Kader' Maçına Çıkacak

Türkiye 2. Futbol Ligi'nin 1994-1995 sezonunda Konya'daki 1. Lig'e yükselme maçı finalinde Aydınspor'u yenenek başarıya ulaşan Eskişehirspor, bu kez aynı kentte Ziraat Türkiye Kupası finalinde yarın, Galatasaray'ı yenerek 43 yıllık kupa hasretine son vermek istiyor.

Türkiye 2. Futbol Ligi'nin 1994-1995 sezonunda 3. Grup'ta mücadele eden Es-Es'ler, o sezon grubu birinci sırada tamamlayıp Yükselme Grubu'na katıldı.

Karşıyaka ve İstanbulspor'un ardından grubu üçüncü sırada tamamlayan siyah-kırmızılılar, 26-31 Mayıs 1995'te Konya'da gerçekleştirilen play-off karşılaşmalarına katılmaya hak kazandı.
Eskişehirspor, çeyrek finalde Erzurumspor'u, yarı finalde de Adanaspor'u mağlup ederek finalde Aydınspor ile karşılaştı. Ege temsilcisini 2-1 yenen "kırmızı şimşekler", 1. Lig'e yükseldi.

-43 yıllık kupa hasreti

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda Çıksalınspor, Alanyaspor, Belediye Vanspor, Fethiyespor'u yenerek gruplara kalan Eskişehirspor, Bursaspor, Akhisar Belediyespor ve Sivasspor ile aynı grupta yer aldı. Eskişehirspor ile Bursaspor grubu ilk iki sırada tamamlayıp yarı finale kaldı.
Eskişehirspor, rakibi Medical Park Antalyaspor'a ilk maçta 1-0 yenilmesine rağmen, rövanşı 3-1 kazanınca finale yükseldi.
Es-Es'ler, Galatasaray ile yarın Konya'da yapacağı final maçını kazanarak 43 yıllık kupa hasretine son vermek istiyor.

Kaynak: AA