Tkb2l Final Karşılaşmaları Edremit’te Yapılıyor

Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi (TKB2L) Final 6 müsabakaları, Balıkesir’in Edremit ilçesindeki kapalı spor salonunda başladı.


5-10 Mayıs tarihlerinde Edremit Spor Salonu’nda düzenleneceği duyurulan Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi Final Grubu müsabakaları heyecan içinde stant aldı. İlk maç, Çankaya Üniversitesi ile As Osmaniye takımları ile yapıldı. Ardından, Edirnespor ile Ormanspor arasında, günün son maçı ise Bursa Bşb. İle İçel Üniversitesi arasında geçti. Çekişmeli geçen mücadeleler çok az sayıda seyirciyle gerçekleşti. Edremitlilerin ilgi göstermediği karşılaşmaları, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’da izledi ve tüm takımlara başarılar diledi. Belediye olarak üzerlerine ne düşerse yapmaya hazır olduklarını söyleyen başkan Saka, yetkililerden müsabakalar hakkında bilgiler aldı.

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Ligi’ne yükselecek olan 2 takımın belirleneceği Final6 grubuna C-Grubundan Edirnespor ve İçel Üniversitesi, A-Grubundan Ormanspor ve B-Grubundan da Çankaya Üniversitesi’nin katılıyor. A ve B gruplarından birer takım daha Final-6 bileti aldı ve 10 Mayıs’a kadar sürecek olan 6 takımın birer devreli lig usulü karşılaşmaları sonucunda, ilk 2 sırayı alacak takımlar TKBL’ye yükselecek.

Karşılaşmalar ile ilgili basın toplantısı düzenleyen TKB yetkilileri, turnuvanın sakatlıksız geçmesini diledi. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Basketbol İl Temsilcisi Uğur Tellibayraktar, TBF Kadın Ligleri Koordinatörü Murat Tümer, TBF Erkek Ligleri Koordinatörü Ayhan Özgümüş, finalde yer alacak altı takımın antrenör ve oyuncularının katıldığı toplantıda, takımlar birbirlerine başarı dileklerini iletti ve turnuvanın sakatlıksız geçmesi temennilerini dile getirdi.

Kaynak: İHA