Konya Atatürk Stadı Kupa Finaline Hazır

Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray ile Eskişehirspor arasında oynanacak final maçına ev sahipliği yapacak Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda gerekli düzenlemeler yapıldı.

Kupa finaline ilk kez ev sahipliği yapacak stadyum, 1950 yılından bu yana Türk sporuna hizmet veriyor. Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Torku Konyaspor ve zaman zaman da Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'taki Konya Anadolu Selçukluspor'un maçlarına ev sahipliği yapan stadyum, 21 bin 968 seyirci kapasitesine sahip.
Oyun alanı 68 metreye 105 metre olan statta engelli tribünü, kapalı devre kamera sistemi ve tribünlerle saha arasında bisiklet pisti bulunuyor.
- İlk ve son kez bir finale ev sahipliği yapabilir
Geride kalan 64 yılda birçok futbol maçı ve önemli spor müsabakalarının oynandığı stadyum, belki de ilk ve son kez önemli bir final maçına sahne olacak.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve inşaatında sona yaklaşılan 42 bin kişilik Yeni Konya Stadı'nın kullanıma açılmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Konya Atatürk Stadı da tarih sayfasındaki yerini alacak.
Stad Müdürü Ahmet Eser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kupa finalinin oynanacağı günden bu yana çalışmaların titiz şekilde sürdüğünü belirtti.

Final maçına hazır olduklarını anlatan Eser, "Zeminde herhangi bir sıkıntı yok. Futbol oynamaya müsait. Yaklaşık 500 kırık koltuk vardı, onları değiştirdik. Kupa töreni için şeref tribününün önüne ilave merdiven yapılıyor. Gerekli bakım ve onarımları yapıyoruz. Sporseverler güzel bir final maçına şahitlik edecek" dedi.

Eser, geçen haftalarda yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili kurumlarla görüştüklerini, önlemlerini aldıklarını aktardı.

Kaynak: AA