Balıkesirspor'un Süper Lig'e Çıkması

PTT 1. Lig'den, Spor Toto Süper Lig'e çıkan Balıkesirspor'un Başkanı Tuna Aktürk, "Kongreden çıkacak karara göre eğer bizler yönetime gelirsek, bizim çalışacağımız teknik direktör İsmail Ertekin'dir" dedi.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Endüstri Bilimleri ve Teknoloji Topluluğu'nun organize ettiği (EBİTET) "Kampüste Şampiyonlar Var" etkinliğine Balıkesirspor takımı konuk oldu.
BAÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi'nde düzenlenen etkinlikte Aktürk, teknik heyet ve futbolcular, tezahüratlar eşliğinde salona girdi. EBİTET gurubu tarafından hazırlanan şampiyonluk madalyaları ve kupası, Balıkesirsporlu oyunculara verildi.

Tüm oyuncular kupayı birlikte kaldırarak Süper Lig coşkusunu öğrencilerle bir kez daha yaşadı.
Kırmızı-beyazlı takımın maçlarından oluşan sunumun gösterimi sırasında oldukça duygusal ve bir o kadar da coşkulu anlar yaşandı. Etkinliğin son bölümünde Başkan Aktürk, teknik direktör İsmail Ertekin ve takım kaptanı Muhammet Reis, öğrencilerin sorularını cevapladı.
Tuna Aktürk, Balıkesirspor'un maçlarını oynayacağı statla ilgili bir soru üzerine, "Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün bazı çalışmaları var. Ama bizim kulüp olarak düşüncemiz stadın şu anki yerinde daha modernize edilerek kalması. Çünkü büyükşehirlere bakıldığında stadyum ne kadar şehrin dışında kalırsa, gelen taraftar sayısı o denli azalıyor" dedi.

İsmail Ertekin'in gelecek sezon takımın başında yer alıp almayacağına yönelik bir soruya da Aktürk, "Bizim gönlümüz her zaman hocamızdan yana. Ay sonunda kongremiz var. Kongreden çıkacak karara göre eğer bizler yönetime gelirsek, bizim çalışacağımız teknik direktör İsmail Ertekin'dir. Bunu da buradan açıklıyorum" yanıtını verdi.
Aktürk, Muhammet Reis'in çok iyi bir Balıkesirsporlu olduğunu belirterek, "Yönetimde kim olursa olsun ben Muhammet'in önümüzdeki yıl Balıkesirspor'da oynayacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

- Ertekin'den futbolculara "Rambo" benzetmesi
Teknik direktör İsmail Ertekin ise başarının nasıl yakalandığına yönelik bir soru üzerine, şöyle konuştu:
"Sezona, doğru oyuncular, doğru yönetim ve doğru taraftarlarla başladık. 10 aydan beri benim Rambolarım bu şartlar altında inanılmazı başarmışlardır. Ben, bedavadan 'Rambo' demem kimseye. Oyuncularım 'Rambo' gibi her türlü hava ve saha şartına uyum sağladı. Diğer takımlardan inanılmaz eksiğimize rağmen her oyuncu bir Rambo gibi çalışmış ve tam sezon boyunca 500 idman yapmışız. Şampiyonluklar kolay gelmiyor. Rambolar çalışıyorlar, bizler de sizler de sonunda mutlu oluyoruz."
"Karikari ve Lalawele'yi gelecek sezon Balıkesir'de görebilecek miyiz?" sorusuna Ertekin'in, "İlk önce benim burada olup olmayacağıma bakmak lazım" yönündeki cevabı salondakileri güldürdü.

- 7 penaltının 7'si de aynı köşeye
Takım kaptanı Muhammet Reis ise hayatındaki dönüm noktasını, Tuna Aktürk ile görüştüğü an olarak ifade ederek, "Süper Lig'e çıkma yolunda kırılma anımız İçel İdmanyurdu ile yaptığımız karşılaşmadır. Onlar da güçlü bir rakipti, o maç bizim için kırılma noktası oldu. Onları orada mutlak yenmemiz gerekiyordu ve deplasmanda 1-0 yendik" diye konuştu.

Sezon boyunca 7 penaltı atışı kullandığını ve hepsinde de topu aynı köşeye gönderdiğini belirten Muhammet Reis, şunları kaydetti:
"Kongre var. Tuna başkan olduğu sürece benim burada olacağımı o da biliyor. Şu anda kongreyi bekleyeceğiz. Tuna başkan kazandığı zaman burada olacağımın sözünü verebilirim. Ama diğer sonuçlar ne olur, onu bilemem. Sonuçta hepimiz profesyoneliz. Kendi ekmeğimiz için uğraşıyoruz. Hem kendim hem de takımım adına burada kalacaksam 'hayırlısı olsun' diyorum."

Kaynak: AA