Yaşar’ın Amiralleri Ünilig Şampiyonu

Yaşar Üniversitesi Amerikan Futbol Takımı Amiraller, Konya’da yapılan Üniversiteler 1. Ligi final maçında, bir diğer İzmir ekibi Dokuz Eylül Üniversitesi’ni 22-8 yenerek Ünilig şampiyonu oldu.


Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Ünilig Amerikan Futbolu 1. Lig B Grubu’nda İstanbul, Başkent ve Doğu Akdeniz üniversiteleriyle mücadele eden Yaşar Üniversitesi, grup maçlarını yenilgisiz lider tamamlayarak Süper Lig’e çıkmayı garantilemişti. 1. Lig Şampiyonluğu yolunda yarı finalde Koç Üniversitesi’ni geçen Amiraller, önceki gün, Konya’daki final maçında bir diğer İzmir ekibi Dokuz Eylül Üniversitesi takımı ile karşılaştı. Karşılaşmayı baştan sona önde götüren Amiraller, maçtan 22-8 galip ayrılarak şampiyonluk kupasına uzandı. Amiraller, şampiyonluk kupası ve madalyalarını, destek için maça gelen Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan’dan aldı.

HEDEF SÜPER LİG ŞAMPİYONLUĞU
Kupayı İzmir’e getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten takımın antrenörleri Bora İnan ve Anıl Bayır, “Sezon başında tecrübesiz ama inançlı bir takımla yola çıktık, ancak hedefimiz şampiyonluktu. Grup maçlarında ve finallerde tüm maçlarda galip gelerek yenilgisiz şampiyon olduk. Şimdiki hedefimiz, gelecek yıl mücadele edeceğimiz Süper Lig’de de şampiyon olmak” dedi.

Kaynak: İHA